Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS başvurularını kaçıran adaylar üzülmesin! İşte YÖK’ün yeni kararı

Milyonlarca öğrencinin geleceğe ilk adımı atmak için girmek istediği üniversite kapısının ilk aşaması olan YKS başvuruları geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. YÖK başvuruları kaçıran adaylar için geç başvuru hakkı tanımıştı. YÖK açıkladığı yeni bir karar ile öğrencilere ikinci bir geç başvuru hakkı tanıdığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 12:23
Kaynak: Hilal Baldemir
YKS başvurularını kaçıran adaylar üzülmesin! İşte YÖK’ün yeni kararı

Yükseköğretim Kurulu, YKS için başvuru tarihini kaçıran öğrencilere geç başvuru hakkı tanımıştı. 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak sınav için geç başvuruyu kaçıranlara ikinci bir geç başvuru müjdesi geldi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının mağduriyet yaşamamaları adına ikinci geç başvuru hakkı YÖK tarafından tanıdı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan ve yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getiren yeni yönetmelik nedeniyle adayların mağduriyet yaşamaması için sağlanan ikinci geç başvuru 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM’nin resmi internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulaması üzerinden yapabilecek.

8-9 Haziran’da yapılacak sınava, 1-26 Şubat 2024 veya birinci geç başvuru tarihi olan 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların, başvuru bilgileri aynen geçerli olacak. Bu nedenle sınava, 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adaylardan yeniden başvuruları alınmayacak.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.