Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi’nde önemli sempozyum

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü bir ilik ve iyilik öyküsüne imza attı

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 01:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 01:44
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Üniversitesi’nde önemli sempozyum

Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Karacan kök hücre nakli hasta ve donör hazırlığının EBMT ve JACIE standartları ile ülkemizde çok iyi yürütüldüğünü ve donör olma kriterleri ve kök hücre bankacılığı hakkında önemli bilgiler verdi.
Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Türk Kızılay’ı, Türkkök ve Onkoloji Hemşireliği Derneği iş birliğiyle düzenlenen Kanser, Kan ve Kök Hücre Bağışı Farkındalık Sempozyumu, Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyuma Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yıldız ve üniversitenin birçok akademik ve idari personeli, öğrencileri ayrıca İstanbul, Bursa gibi çevre illerden bilim insanları katıldı.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI ANLATILDI

Yalova Belediye Başkan Vekili, İl Sağlık Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, birçok kurum ve kuruluş, ONKODAY, BİKAMDER, Kanser Savaşçıları, YAKHAD dernekleri yönetim kurulu üyeleri sempozyuma katılarak destek verdi. Sempozyumda Bursa’nın önemli isimlerinden Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Rıdvan Ali ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Çubukçu güncel kılavuzlarla katılımcıları bilgilendirdi ve kan ve kök hücre bağışının önemine vurgu yaptı. Türk Kızılay’ından Oya Koçak, Türkkök’ten Ramazan Çiçek Türkiye ve Yalova verileriyle kan ve kök hücre bağışını anlattı. Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Karacan kök hücre nakli hasta ve donör hazırlığının EBMT ve JACIE standartları ile ülkemizde çok iyi yürütüldüğünü ve donör olma kriterleri ve kök hücre bankacılığı hakkında önemli bilgiler verdi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar ve Prof. Dr. Bülent Yiğit de sempozyumun moderatörlüğünü yaptı.

KAN BAĞIŞI YAPILDI

Düzenleme Kurulu olarak Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Karacan ve İç Hastalıkları Hemşireliği intörn öğrencileri, rektör, dekan, bölüm başkanı ve kanser derneklerinden büyük övgü aldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın desteğiyle merkez kampüste 2 gün bulunan Kızılay bağış kabul araçları, personel ve öğrencilerin yoğun ilgisi sayesinde yüzlerce kan ve kök hücre bağışı kabul etti.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.