Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yalova Benim Kentimdir” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yalova’nın kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin yarışma heyecanı içerisinde, dostluk ve kardeşlik duygularıyla öğrencilere kavratılması amacıyla düzenlenen “Yalova Benim Kentimdir” Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 01:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 01:17
Kaynak: Serap Polat
“Yalova Benim Kentimdir” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin Yalova’yı ve ilçelerini tanımaları, milli tarihi, milli kültürü kavramaları, yaşadıkları çevrenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin farkına varmaları ve bu zenginliklere sahip çıkmaları amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Yalova Benim Kentimdir” sözüne ithafen bilgi yarışması düzenledi.

 

PROTOKOL YARIŞMAYI İLGİYLE TAKİP ETTİ

Yarışmayı: İl Milli eğitim müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Araştırmacı Yazar ve Halkbilimci Nuri Taner, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihan Yalvar başta olmak üzere kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ilgiyle takip etti. Tüm resmi ve özel ortaokulların 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

OKAY, “YARIŞMA BAHANEYDİ, BUGÜN BURADA YALOVA KONUŞULDU”

Yarışmanın açılış konuşmasını Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sıddık Okay, “Bu bilgi yarışması yaşadığımız şehre bir ahde vefa projesi olmanın yanında, okulumuzun ortaokul öğrencileri tarafından gezilerek görülmesi gibi önemli bir başka işlevi daha vardır. Ortaokul öğrencilerimiz, okulumuzun meslek liseleri arasındaki farkını bizzat gezerek gördüler, güzel bir gün geçirdiler. Yarışma bahaneydi bugün burada Yalova konuşuldu. Öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları pekişti.” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmanın ardından yarışmanın ilk turu gerçekleştirildi. Yarışmada Yalova ve ilçeleriyle ilgili sorular soruldu. Öğrenciler soruları 1 dakika içinde cevaplayarak hem eğlendi hem öğrendi. Yarışmanın final turunda Şehit Talha Bahadır Ortaokulu öğrencileri birinci olarak, 3 bin TL ödülünü adı. Piyalepaşa Ortaokulu öğrencileri 2’nci olarak, 2 bin TL ödülü aldı. Özel Birey Ortaokulu ise 3’üncü olarak, 1000 TL ödülü aldı. Yarışmaya katılan bütün öğrenci ve öğretmenlere de katılım belgelerinin yanında çeşitli hediyeler takdim edildi.

AKMEŞE, “ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Yarışmanın finalinde değerlendirme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Yalova’mızın kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin yarışma heyecanı içerisinde, dostluk ve kardeşlik duygularıyla öğrencilerimize kavratıldığı bu güzel projeyi keyifle seyrettik. Böyle güzel etkinliklerle ilimizin çocuklarımıza tanıtılmasında emeği geçen bütün yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

KARATEKİN, “ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA BU YARIŞMANIN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

Yarışmayı takip ederek jüriye de destek veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, yaptığı değerlendirme konuşmasında: “Okullar sadece akademik anlamda öğrenciye destek olmazlar. Bu tür faaliyetlerin okullarımızda yapılması öğrencilerin sosyal yaşantılarına da birçok katkı sağlamaktadır. Önümüzdeki yıllarda da bu yarışma programının devam etmesini diliyorum.” diyerek okul yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür etti.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.