Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

e-Twinning Güvenli İnternet Yolculuğu Projesi! Çocukları internetin tehlikelerinden koruyor

Yalova’dan 700. Yıl Osmangazi Ortaokulu’nun da proje ortağı olduğu 4 ülkenin yer aldığı e-Twinning Güvenli İnternet Yolculuğu Projesi çocukların internetin zararlarından korunmasına yönelik çok önemli bir çalışma ortaya koyuyor

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 00:16
Kaynak: Murat Can Aytemur
e-Twinning Güvenli İnternet Yolculuğu Projesi! Çocukları internetin tehlikelerinden koruyor

Türkiye, Fransa, Romanya ve Azerbaycan'dan öğretmenlerin ortaklaşa yürüttüğü e-Twinning Güvenli İnternet Yolculuğu Projesi, çocukları internetin risklerine karşı bilinçlendirerek güvenli internet kullanımını teşvik ediyor. Proje kapsamında, Türkiye'den 700.Yıl Osmangazi Ortaokulu öğretmeni Didem Keskin Çayır ve diğer ülkelerden öğretmenler bir araya gelerek internetin potansiyel risklerini anlatan interaktif dersler veriyor ve güvenli internet kullanımı konusunda ipuçları paylaşıyor. Proje hakkında bilgiler veren Çayır, “Günümüzde çocuklar internete erişiminin hızla artmasıyla birlikte çeşitli dijital tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu proje sayesinde, öğrencilerimizi bu tehlikelere karşı bilinçlendirerek interneti daha güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.


Proje sadece internet güvenliği ile sınırlı kalmıyor. Öğrenciler, diğer Avrupa ülkelerinden öğrencilerle dijital platformlar aracılığıyla iletişim kurarak farklı kültürleri tanıma fırsatı da buluyorlar.

Çocukların interneti bilinçli ve güvenli bir şekilde kullanmalarına katkıda bulunarak dijital vatandaşlık konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje, Avrupa'nın birçok ülkesinde öğrenciler arasında popüler hale gelirken, gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı etkinliklerle yaygınlaştırılması planlanıyor.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.