Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da önce eğitim sonra sertifika aldılar

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Aile Eğitimi’, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu’nda gerçekleştirilen törene, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, okul müdürü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 03:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 03:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da önce eğitim sonra sertifika aldılar

Programın açılış konuşmasını yapan Akmeşe, 7-11 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı’nın amacının, anne-babaların çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurmaları, çocukları için uygun ebeveyn tutumlarını öğrenmeleri, iletişim çatışmalarını çözmeleri ve onların geleceğini daha iyi planlamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Bu programın, çocukların duygusal, sosyal, bilişsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacağını, aile içi ilişkilerin güçlendirilmesine ve çocuk haklarının korunmasına yardımcı olacağını belirten Akmeşe, bu eğitimlerin diğer okullarda da verildiğini, 0-18 yaş arası çocuğu olan tüm anne-babaların bu programlara katılmalarını tavsiye etti.

Programda, 7-11 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı’na katılan 25 veliye sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan veliler, bu eğitimden çok memnun kaldıklarını, çocuklarıyla olan ilişkilerinde olumlu değişiklikler gözlemlediklerini, eğitimcilerine ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Program, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Halk Eğitim Merkezleri’nde uygulanan bir programdır. Program, 13 oturumdan oluşmakta ve her oturumda farklı bir konu işlenmektedir. Programda, çocukla nitelikli zaman geçirmek, etkili iletişim becerileri, olumlu davranış kazandırma, istenmeyen davranışları değiştirme, duygu düzenleme, bedensel ve cinsel gelişim, sosyal ve akademik gelişim, aile sistemi, aile tutumları, etkili problem çözme, sosyal duygusal davranışsal sorunlar, çocuk hakları, ihmal, istismar ve şiddet gibi konular ele alınmaktadır.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.