Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da öğrencilere teknoloji bağımlılığı semineri

1-7 Mart Yeşilay Haftası sebebiyle Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında Yalova TOBB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Genç Yeşilay Yalova Başkanı Gülsüm İrem Uçarer tarafından teknoloji bağımlılığı konulu seminer verildi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 07:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 07:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da öğrencilere teknoloji bağımlılığı semineri

TOBB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Gülsüm İrem Uçarer, Yeşilay’ın kuruluşu ve geçmişten günümüze faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaparak programı açtı. Uçarer, teknoloji bağımlılığı çerçevesinde teknolojinin kullanım türleri, bir davranışsal bağımlılık olarak teknoloji bağımlılığı, teknoloji bağımlılığının olumsuz etkileri, teknoloji bağımlılığı türleri konularını ele aldı.

“Kontrol kaybedilir ve kontrol çabaları başarısız olur”

Teknoloji bağımlılığının gerçekleşmesi sürecinde bireyin kontrolünü kaybettiğini ve kontrol çabalarında başarısız olduğunu vurgulayan Uçarer, bu süreçte bireyin sorumluluklarını yerine getirmemeye başlaması, çevreden gelen yardım çabalarına yanıt vermemesi, çatışma yaşaması, empati duygusunun körelmesi, sabır ve tahammülün zayıflaması gibi sorunları yaşayabileceğini ifade etti.

Uyku, yemek düzeni, duygu durum bozukluğu ve daha fazlası yaşanabilir

Hareketsizliğe bağlı olarak bedensel rahatsızlıkların, zihinsel gelişim risklerinin ve görme problemlerin ortaya çıkabileceğinin altını çizen Uçarer, teknoloji bağımlılığına bağlı olarak uyku ve yemek düzeninin bozulabileceğini, duygu durum bozukluğu oluşabileceğini ve dikkat eksikliğinin yaşanabileceğini belirtti.

“Türkiye’de günlük ortalama internet kullanım süresi 7 saat 29 dakika”

Dünyada ve Türkiye’de internet kullanımı hakkında yapılan araştırmalarda elde edilen verileri aktaran Uçarer, dünya nüfusunun yüzde 59’unun, Türkiye nüfusunun ise %74’ünün internet kullandığını dile getirdi. Uçarer, dünya genelinde ortalama günlük internet kullanım süresinin 6 saat 43 dakika, Türkiye’de ortalama günlük internet kullanım süresinin ise 7 saat 29 dakika olduğunu söyledi.

Uçarer’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak programını tamamlayan Uçarer’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi. Teşekkür belgesini takdim eden Okul Müdürü Ercan Gökkaya, Yeşilay Haftası vesilesiyle öğrencilerle bir araya gelen Uçarer’e teşekkürlerini iletti. Uçarer ise nazik davetleri ve misafirperverlikleri için Gökkaya’ya teşekkür etti.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.