Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Yalova Üniversitesinde ‘Şizofreni’ semineri verdi

Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Psikoloji Kulübü iş birliğiyle ‘Şizofreni’ semineri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 05:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 05:18
Kaynak: Serap Polat
Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Yalova Üniversitesinde ‘Şizofreni’ semineri verdi

Yalova Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve Psikoloji Kulübü iş birliğiyle, Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay tarafından katılımcılara bilgi verildi.

Türkiye'nin önde gelen nöropsikofarmakoloji uzmanlarından Prof. Dr. Tayfun Uzbay tarafından gerçekleştirilen "Şizofrenini Tedavisine Farklı Bir Bakış: Poliaminler" adlı seminer üniversite öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Alanında yaptığı çalışmalar ile başta Roche Tıp Araştırma Ödülü, Eczacılık Akademisi Bilim Ödülleri olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ödül alan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, şizofreni hastalarında spermin ve spermidin gibi poliaminlerin yükseklisine işaret eden çalmamaların sonuçlarını aktararak kendi çalışmasını anlattı.

Agmatin ve benzeri poliaminlerin şizofreni ve benzeri psikiyatrik hastalıkların tanı ve tedavisindeki olası rolü hakkında bilgi veren Uzbay’a programa katılımından dolayı Darüşşafaka Cemiyeti Bağış Belgesi ve çiçek takdim edildi.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.