Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024-ALES/1 başvuruları başladı mı? ALES/1 başvuruları nasıl yapılacak? ALES/1 başvurusu ne zaman bitecek? ALES başvuru ücreti ne kadar?

Akademik kariyer yapmak isteyen adayların geçmesi gereken ilk aşama olan ALES’in bu yıl yapılacak birinci sınavı için başvurular bugün başladı. Binlerce adayın akademik kariyerlerine devam edebilmek için gireceği ALES/1 sınavına ilişkin merak edilenler adaylar tarafından araştırılıyor. Adayların en çok merak ettiği soruların başında başvuru süresi bulunuyor. Peki, 2024-ALES/1 başvuruları başladı mı? ALES/1 başvuruları nasıl yapılacak? ALES/1 başvurusu ne zaman bitecek? ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 10:57
Kaynak: Hilal Baldemir
2024-ALES/1 başvuruları başladı mı? ALES/1 başvuruları nasıl yapılacak? ALES/1 başvurusu ne zaman bitecek? ALES başvuru ücreti ne kadar?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2024-ALES/1 ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Adayların başvurularını nereden yapacağı, başvuru ücreti ve başvuru süresi gibi detaylar merak ediliyor. Adayların akademik kariyerlerini sürdürüp üniversitelerde akademisyen olmak için geçmesi gereken ilk aşama olan ALES’in ilk turu Nisan ayında yapılacak. Bu sınava girmek isteyen adaylar bugünden itibaren başvurularını yapabilecek. Peki, 2024-ALES/1 başvuruları başladı mı? ALES/1 başvuruları nasıl yapılacak? ALES/1 başvurusu ne zaman bitecek? ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların cevabı…

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından da yapabilecek. ALES/1 ise 21 Nisan 2024’te gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise adayların 2024-ALES/1 kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği vurgusu yapıldı.

2024-ALES/1 başvuruları 1 Mart itibariyle başladı ve 11 Mart saat 23.59’a kadar devam edecek.

Birçok aday tarafından merak edilen ALES/1 başvuru ücreti ise 2024 yılı için 490 TL olarak belirlendi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.