Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yele, çini kursiyerlerinin sergisine katıldı

Çiftlikköy Belediyesi’nin düzenlediği çini kursuna katılan kadın kursiyerler, yıl boyunca ürettikleri çini eserlerini Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’nin açılışını yaptığı yıl sonu sergisiyle taçlandırdı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2025 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2025 11:54
Kaynak: Mehmet Mirzacan Baran
Başkan Yele, çini kursiyerlerinin sergisine katıldı

12 kadın kursiyerin klasik motiflerden modern yorumlara kadar geniş bir yelpazede ürettiği 80 çini eseri, Engelsiz Kafe Sosyal Tesisleri bahçesinde sergilendi. Serginin açılışını yapan Başkan Yele, kültürel eğitim faaliyetleri kapsamında açılan çini kursunda yıl boyunca emekle üretilen eserleri yapan tüm kursiyerleri tebrik ettiğini dile getirdi.


Sergiyi gezerek kursiyerlerin çalışmalarını tek tek inceleyen Başkan Yele'ye çinilerin üretim teknikleriyle ilgili bilgiler veren kurs eğitmeni Fatma Bayçora, Belediye Kültür Merkezi’nde çizilen ve boyanan eserlerin, geleneksel çini üretiminin merkezi olan İznik’te fırınlanarak ve sırlanarak tamamlandığını aktardı.


Sanata ve el emeğine değer verdiklerini belirten Başkan Yele, “Özellikle de kadınlarımızın üretimleri bizim için çok önemli. Bu nedenle her cuma günü kapalı pazar yerimizde kadınlarımızın üretimlerini değerlendirebileceği el emeği pazarını hayata geçirdik. Çini kursiyerlerimizi de bu harika eserleriyle birlikte el emeği pazarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Mehmet Mirzacan Baran

Kaynak: Mehmet Mirzacan Baran

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.