Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden çocuklara sağlık eğitimi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, il merkezi ve ilçelerde çocuklara yönelik sağlık eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Eğitimlerde, ağız ve diş sağlığı, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve hijyen konuları işleniyor

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 04:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 04:53
Kaynak: Serap Polat
Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden çocuklara sağlık eğitimi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla il merkezi ve ilçelerde okullarda sağlık eğitimleri düzenliyor. Eğitimlerde, çocuklara ağız ve diş sağlığı, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve hijyen konularında bilgiler veriliyor.

Eğitimler kapsamında, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Safran İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine, Armutlu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından da Dursun Dumangöz Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi. Eğitimlerde, çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi, diş fırçalama teknikleri, diş çürüğü ve diş eti hastalıklarından korunma yolları, fiziksel aktivitenin faydaları, günlük egzersiz önerileri, sağlıklı beslenmenin kuralları, besin grupları, dengeli beslenme tabağı, hijyenin tanımı, el yıkama alışkanlığı, kişisel temizlik ve çevre temizliği gibi konular anlatıldı.

Eğitimlerin sonunda, çocuklara ağız ve diş sağlığı, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve hijyen konularında broşürler, diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Eğitimlere katılan sağlık çalışanları, çocuklara sağlık eğitimi vermenin önemine dikkat çektiler. Sağlık çalışanları, “Çocuklarımız, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını küçük yaşlarda kazanmalıdır. Bu alışkanlıklar, çocuklarımızın hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak, hastalıklardan koruyacak ve yaşam kalitelerini artıracaktır. Bizler de sağlık çalışanları olarak, çocuklarımıza bu konularda bilinçlendirici eğitimler vermeye devam edeceğiz” dediler.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.