Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YTSO üyeleri Sağlık Turizmi Toplantısına katıldılar

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Turizm Komisyonu üyeleri Metin Soysal ve Köksal Ketenci, Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Sağlık Turizmi’ konulu toplantıya katıldı. Konunun uzman 8 konuşmacısının yer aldığı toplantıda, sağlık turizminin gelişmesi için yapılması gereken çalışmalar ele alındı

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 07:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 07:35
Kaynak: Murat Can Aytemur
YTSO üyeleri Sağlık Turizmi Toplantısına katıldılar

Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Sağlık Turizmi’ konulu toplantı Marmara Bölgesi illerinden gelen temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Konusunda uzman isimler sağlık turizmi ve sağlık turizminin gelişimi adına atılması gereken adımlar konusunda bilgiler verdiler. Toplantıya YTSO Turizm Komitesi üyeleri Metin Soysal ve Köksal Ketenci ile Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin de katıldı. Toplantının son derece faydalı olduğunu belirten YTSO Turizm Komisyonu üyeleri Soysal ve Ketenci, Yalova'nın sağlık turizmi potansiyeli ve bu alandaki gelişmesi için yapılması gerekenler hakkında ortak bir değerlendirmede bulundu.

Soysal ve Ketenci, “Sağlık turizmi konusunda gecikmiş bir toplantı olduğu kanaatindeyiz. Bütün paydaşların katılımıyla Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerini kapsayacak geniş katılımlı bir çalışma yapılması için hemen harekete geçilmeli. Sağlık turizmi alanında Yalova, sahip olduğu termal değerleri ve coğrafi konumuyla Türkiye'de örnek bir il olabilir. Bu anlamda bir sağlık turizm serbest bölgesi çalışması bile yapılabilir. Elbette sağlık turizmi ve eko turizm bir arada düşünülmesi gerekmektedir. Sağlık turizmi, Yalova ekonomisi için önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Bu potansiyeli harekete geçirmek için tüm paydaşların ortaklaşa çalışması gerekiyor. Toplantıda dile getirilen öneriler ve çözüm önerileri, Yalova'nın sağlık turizmi destinasyonu olma yolunda önemli bir adım olacaktır” dediler.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.