Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı izciler Çanakkale’de 57. Alay Vefa Yürüyüşüne katıldı

Yalova Gençlik Merkezi izcileri, 24-25 Nisan tarihlerinde Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü ve anma etkinliklerine katılarak Çanakkale şehitlerini andı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 07:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 07:24
Kaynak: Serap Polat
Yalovalı izciler Çanakkale’de 57. Alay Vefa Yürüyüşüne katıldı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşüne Yalova Gençlik Merkezi izcileri de katıldı.

 

6 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ, 1,5 SAAT SONRA TAMAMLANDI

81 ilden yürüyüşe katılan binlerce izci, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57'nci Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası dağıtıldı. Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00'yı gösterdiğinde harekete geçti. 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı'nda sona erdi.

BAKAN OSMAN BAK, “AMAÇ BU TOPRAKLARIN GÜCÜNÜ ANLATMAK”

Yürüyüş öncesi açıklama yaparak, amaçlarının ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar’ı, 30 Ağustos'taki, Sakarya'daki, 15 Temmuz'daki destanları unutturmamak olduğunu aktaran Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Gençlerimiz o atmosferi görüyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve Batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya kondu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz." dedi.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.