Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı İpek Koza Ustası Meral Özdemir Fransa’da Türkiye’yi temsil etti

Alternatif Üretim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Meral Evcin Özdemir, Fransa'daki Ramazan fuarında Türkiye’yi temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 08:16
Kaynak: Serap Polat
Yalovalı İpek Koza Ustası Meral Özdemir Fransa’da Türkiye’yi temsil etti

Alternatif Üretim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Meral Evcin Özdemir, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği  tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 2024 DITIB Strasbourg Ramazan Fuarında Türkiye’yi temsil etti.

 

TÜRKİYE STANTLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

70'e yakın standın açıldığı fuarda Yalova'nın eşsiz İpek Kozası ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Anadolu'nun eşsiz lezzetleri ile birbirinden zengin alışveriş stantlarının yer aldığı 6 bin metrekarelik fuar alanında en büyük ilgiyi Türkiye'den katılan Geleneksel El Sanatları stantları gördü. Kütahya'dan Çini Ustası Ali Kaya, Bursa'dan Sedefkar/Ney Ustası Mümin Orhan, Yalova'dan İpek Koza Ustası Meral Evcin Özdemir, Mardin Telkari Ustası Ömer Ayseli ve İstanbul'dan Ebru Ustası Metin Yılmaz workshop çalışmaları ile ziyaretçilere sanatlarının inceliklerini anlattı.

ABD BAŞKONSOLOSU, “BU KADAR HARİKA GELENEĞİ KEŞFETMEK ZEVKTİ”

Fuar kapsamında, Konsolos ve Büyükelçiler ile STK başkanlarının davet edildiği iftar organizasyonu da yapıldı. 150 misafirin yer aldığı iftara katılan misafirlere İpek Koza El Sanatçısı Meral Evcin Özdemir tarafından özel olarak bu davet için hazırlanan yaka çiçekleri hediye edildi. İpek Koza Yaka Çiçekleri ve İpek Koza Taç, en çok Başkonsolosların beğenisini topladı. Başkonsoloslar kendi resmi sayfalarında Alternatif Üretim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ürünlerine yer verdi. Özellikle ABD Strasbourg Başkonsolosu Yvonne Gonzales, İpek Koza ürünlerine hayranlığını resmi sosyal medya sayfasında şu ifadelerle paylaştı: "Ramazan pazarında zenginleştirici bir an! Sıcak Türk Müslüman topluluğu ile bu kadar harika geleneği keşfetmek gerçek bir zevkti. Gelecek yılı iple çekiyorum."

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.