Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Sağlık İl Müdürü Eray, Hizmet Ödülleri Törenine katıldı

14 Mart Tıp Bayramı İftar Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Haliç Kongre Merkezinde düzenlendi. Yalova İl Sağlık Müdürü Eray Kılıç’ta düzenlenen iftar programına katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 14:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Sağlık İl Müdürü Eray, Hizmet Ödülleri Törenine katıldı

14 Mart Tıp Bayramı İftar Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Haliç Kongre Merkezinde düzenlendi. “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temasıyla tertip edilen programa 81 ilden hekimler ve sağlık çalışanları katıldı. 14 Mart Tıp Bayramı İbn-i Sina Hizmet Ödülleri kapsamında alanında başarılı çalışmalara imza atan hekimlere, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödül verildi. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar organizasyonuna Yalova’yı temsilen İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ve Yalova’da ki özverili çalışmalarından dolayı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Feyza Kurt ve Röntgen Teknisyeni Funda Kayra Sıtkı katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada gerçekleştirdiği konuşmada,

‘’Rabbim hepinizden razı olsun, dünyada sağlıktan, bir nefes sıhhatten daha değerli bir nimet ve daha büyük bir mutluluk olmadığının hepimiz farkındayız. Siz doktorlarımızın olağanüstü gayretleri ile son asrın en büyük sağlık krizini başarıyla yönettik. Bize örnek gösterilen batılı örneklerin bile baş etmekte aciz kaldığı bu zor dönemi hamdolsun biz devletimizi vatandaşımıza karşı mahçup edecek hiçbir duruma mahal vermeden suhuletle geride bıraktık. Salgından sonra geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinde de sağlık altyapımızın gücüne şahitlik ettik. Depreme dayanıklı şekilde yeniden inşa ettiğimiz veya şehirlerimize sıfırdan kazandırdığımız sağlık tesislerimiz, depremden sonra adeta elimiz, ayağımız, her şeyimiz oldu. Özellikle şehir hastanelerimiz hem salgınla hem de deprem felaketiyle mücadelenin sembolü haline geldi. Bugüne kadar toplamda 36.300 yataklı, 24 şehir hastanesini hizmete açtık. İsraf denilen, ne gerek var denilen ve engellenmeye çalışılan bu modern sağlık üsleri her iki süreçte de kritik roller üstlendiler. Her büyük şehrimizi bir şehir hastanesi ile buluşturmayı hedefliyoruz’’ dedi ve sözlerine devam etti, ‘’Sağlık altyapısında dünyada Türkiye’nin eline su dökebilecek ülke olmadığını bugün hemen herkes kabul ediyor. Hatta öyle bir seviyeye ulaştık ki hastalarımız dışarıya gitmiyor. Avrupasından, Amerikasına farklı ülkelerden insanlar artık şifalarını Türkiye’de arıyor. Kendi vatandaşlarımız ile birlikte her yıl 100 binlerce insan sağlığını sizlere, gurur kaynağımız olan Türk Hekimlerine emanet ediyoruz. Türkiye’nin sağlık turizminden aldığı payın giderek arttığını görüyoruz, bundan da ülkemiz adına memnuniyet duyuyoruz. Sistemin asli unsurunun; doktoru, hemşiresi, bakıcısı, teknisyeni ile sağlık personelleri olduğunu asla unutmadık. Bu anlayışla özlük haklarından çalışma şartlarına kadar her alanda sağlık kadromuza destek verdik, sahip çıktık. Sizlerin görevlerinizi huzur ve güven içerisinde yerine getirebilmeniz amacıyla elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bir kez daha soframıza teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum, Ramazan-ı Şerifinizi ve 14 Mart Tıp Bayramınızı tebrik ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.