Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Uluslararası Anadili Günü’nde Türkçe vurgusu

21 Şubat’ın UNESCO tarafından Uluslararası Anadili Günü olarak kabul edilmesi dolayısıyla Yalova’da anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Yalova Türk Ocağı öncülüğünde, Azerbaycan İle Kardeşlik Derneği ağırlamasında gerçekleşen etkinlikte önemli konular ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2026 05:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2026 05:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da Uluslararası Anadili Günü’nde Türkçe vurgusu

Gerçekleştirilen programda; ana dil, anadili, dil ve Türkçe kavramları arasındaki ayrımlar, Türkçeye yönelik duyarlılık ve Yalova’da Türk Dil Bayramı’nın önemi kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yalova Türk Ocağı Başkanı Alper Kasımoğlu yıl içerisinde Türkçe konusunu işleyecekleri çeşitli etkinlikleri, Türkçe duyarlılığının önemi ve Yalova Türk Dil Bayramı'nın dayanağı, geleceği ve Azerbaycan İle Kardeşlik Derneği (AzkaDer) İle olan oydaşlık üzerine bilgilendirme yaptı.

Ardından söz olan AzkaDer üyesi emekli öğretim üyesi Turgut Öcal'ın Türkçenin tarihsel yolculuğu İle Azerbaycan ilişkisini işlediği söyleşi, Bursa İl Başkanı S. Göktöre Çam'ın Ana dil, Anadili, Dil, Türkçe ve kültür, kimlik bağlamındaki yerlerini anlatmasıyla birlikte tamamlandı.

Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Yalova tarafından etkinlik sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘’Söyleşi için bizleri buyur eden Yalova Türk Ocağı Başkanı Alper Kasımoğlu ve yönetimine, ayrıca bizleri içtenlikle ağırlayan AzkaDer Başkanı Gülseren Oktay ve yönetimine en derin saygılarımızı sunarız.’’

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.