Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsinin fiyatı aynı mı? Tezgahlarda balık çeşitliği nasıl? Balık fiyatları yükseldi mi? Hamsinin kilosu ne kadar oldu?

Yalova’da balık fiyatlarında gözle görülen artış kaldığı yerden devam ediyor. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, tezgahlardaki balık türlerini cinsine göre sıralayarak hamsi fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 02:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 02:42
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsinin fiyatı aynı mı? Tezgahlarda balık çeşitliği nasıl? Balık fiyatları yükseldi mi? Hamsinin kilosu ne kadar oldu?

Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’ndeki tezgahlarda balık fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşandığı gözlemlendi. Yalova Balık Hali’nde bulunan Balıkçı Erol Bey, balık fiyatları hakkında bilgi verirken tüketicilere doğru balık tercihi için açıklamalarda bulundu.

“Ne kadar çokluk o kadar bolluk”

Yalova Balık Hali’nde tezgahı bulunan Balıkçı Erol Bey, tezgahtaki balık türleri hakkında yaptığı açıklamada, “Bu sezon balıklarımızın arasında diğerlerine göre daha çok görülen hamsi olmuştu, hamsinin kilosunun fiyatı da ilk zamanlarda daha makuldü şimdi ise hamsinin fiyatı yüksek. Bunun nedeni ise balıkların ne kadar çok tutulup tutulmadığı ile alakalı bir şey. Yani son zamanlarda hamsi elimize bol gelmedi o yüzden böyle bir artış söz konusu. Hamsi bol olduğunda kilosu 50 liraydı şimdi ise 180 TL’ye satıyoruz. Tezgahlarımızda diğer balık türlerimiz de var, fiyatları da çeşitliliğine göre değişiyor. Balığı ne kadar çok tutarsak o kadar karlı oluyor. Ne kadar çokluk, o kadar bolluk” dedi.

“Balık çocuklar için en önemli besin kaynağı”

Balıkçı Erol Bey tüketicilere balık tercihleri için şu önerilerde bulundu, “Tezgahlarımızda tüm balık türlerine rastlamak mümkün, hepsi de taze. Vatandaşın aklına sadece hamsi gelmesin daha çok çeşidimiz var. Bunlar bizim Yalova’nın yerli balıkları. Gelen müşterilerin çoğunluğu istavrit, hamsi ve palamuta yöneliyor. Özellikle balık, büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarımız için evlerde bulunması gereken en önemli besin kaynağıdır. Tüm Yalovalıları sağlıklı beslenmeleri için balık almaya bekliyoruz.”

Yalova Balık Hali’nde balıkların kilo fiyatı şu şekilde; hamsi 180 TL, istavrit 100-130 TL, mezgit 150 TL, levrek-çupra 250 TL, somon 200 TL, torik 250 TL, Norveç somonu 450 TL, alabalık 170 TL. Palamut tane fiyatı ise 130 TL’den satışa sunulmaya devam ediyor.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.