Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Cem Vakfı gönüllüleri, Kızılay’a kan bağışında bulundu

Yalova Cem Vakfı ve Türk Kızılayı Yalova Şubesi iş birliğiyle kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 16:56
Kaynak: Serap Polat
Yalova Cem Vakfı gönüllüleri, Kızılay’a kan bağışında bulundu

11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kan stoklarında ciddi oranda azalma yaşayan Türk Kızılayı, bağış oranını arıtmak için kan bağışı aracıyla etkinlikler düzenliyor.

Ramazan ayında bünyenin yorgun düşmesi ve oruç nedeniyle vatandaşlar kan bağışında bulunmuyor.Bu duruma mevsimle düşüş de eklenin Türk Kızılayı’nın stoklarında ciddi oranda azalma yaşanıyor.Azalan stok seviyesini ihtiyacı karşılayacak rakamlara çıkarmak amacıyla iftardan sonra kan bağışlarını kabul eden Türk Kızılayı Yalova Şubesi, kan bağışı aracıyla kentin en işlek noktalarında farkındalık mesajı veriyor.

Bu kapsamda Yalova Cem Vakfı ile iş birliği yapan Türk Kızılayı Yalova Şubesi, kan alma aracında Cemevi gönüllülerinin kan bağışlarını kabul etti.15 Mart 2024 Cuma günü saat 16:00 ile 23:00 saatleri arasında Cemevi bahçesinde gerçekleştirilen bağış kampanyasına onlarca Cemevi gönüllüsü destek verdi.

Başkan Doğan, “Yaralara merhem olabildikse ne mutlu bize”“Kan Hayattır” sloganıyla kan bağışının önemini vurgulayarak Yalovalıları bu anlamlı organizasyona davet eden Cem Vakfı Yalova Şube Başkanı Tekin Doğan, bağış kampanyasına destek veren tüm gönüllülere teşekkür etti.Doğan, “Bugün Cemevi’mizde bizimle birlikte olan Kızılay'ın çok değerli sağlık ekibine, kan vermeye gelen tüm canlarımıza, resmini paylaşamadıklarıma, kan vermeye gelip de kanı müsait olamayan herkese yürekten teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız. Yaralara merhem olabildikse ne mutlu bize. Tüm hastalarımıza şifa diliyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.