Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Özcan “Şehitlik ve gazilik bizlere şanlı ecdadımızın, tarihimizin emaneti ve mirası”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Özcan İla ve yönetim kurulu üyeleri, Akça Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Şehitlik ve gazilik makamlarına dair söyleşi programı düzenleyen dernek, gençlere milli ve manevi değerlerini hatırlattı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Özcan İla ve yönetim kurulu üyeleri, Akça Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Şehitlik ve gazilik makamlarına dair söyleşi programı düzenleyen dernek, gençlere milli ve manevi değerlerini hatırlattı

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 01:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 01:33
Kaynak: Yalova Hayat
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Özcan “Şehitlik ve gazilik bizlere şanlı ecdadımızın, tarihimizin emaneti ve mirası”


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi, düzenlenen etkinlik kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Akça Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda özel bir söyleşi programına konuk oldu. Şehitlerin anısına ve gazilerin kahramanlıklarına vurgu yaparak genç nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmasını teşvik etmeyi amaçlayan programda, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Özcan İla ve yönetim kurulu üyeleri, şehitlik ve gazilik kavramları üzerine konuşmalar yaptı. Konuşmalar esnasında ise katılımcılar arasında duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler, gazilerin ve şehitlerin hayat hikayelerini dinleyerek onların fedakarlıklarını daha yakından tanıma fırsatı bulurken aynı zamanda, gazilerin ve şehitlerin aileleriyle de tanışma fırsatı buldular. 
Başkan İla, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, şehitlik ve gazilik makamlarının şanlı ecdadın, tarihin emaneti ve mirası olduğunu belirterek, bu mirası gelecek nesillere, yani öğrencilere pür pak bir şekilde anlatma ve aktarma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. İla, yaşanılan bu toprakların çok değerli ve kıymetli olduğunu, Türk milletinin savaşarak bu topraklarda varlığını sürdürdüğünü, bu bilinç ve şuurla ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ sözünün milletin zihninde ve kalbinde yer ettiğini ifade etti. 

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.