Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Hava Kurumu 99. yılını kutluyor

Türk Hava Kurumu (THK) Yalova Şube Başkanı Levent Bayramlı, kurumun 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 16:10
Kaynak: Yalova Hayat
Türk Hava Kurumu 99. yılını kutluyor

THK, 99. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Bu çerçevede bir açıklama yapan THK Yalova Şube Başkanı Levent Bayramlı kurumun 99 yıldır görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Bayramlı açıklamasında, THK'nın 16 Şubat 1925 tarihinde ‘Türk Tayyare Cemiyeti’ adı altında kurulduğu belirtildi. Kuruluşun, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘istikbal göklerdedir’ sözünün ışığında gerçekleştiğini ve havacılığın milli imkanlarla geliştirilmesi amacına hizmet ettiğini vurgulayan Bayramlı, THK'nın kuruluşunun zor şartlara denk geldiğinin ve bu zorluklara rağmen Atatürk'ün havacılığa verdiği önemin altını çizdi. Bayramlı, Atatürk'ün kuruluş aşamasında 10 bin lira bağışla kampanyaya destek olduğu da belirtildi.

Açıklamada ayrıca, THK'nın Türk Hava Kuvvetlerine uçak alınması için başlattığı kampanyalara da değinildi. Bu kampanyalar sayesinde birçok uçağın Türk Hava Kuvvetlerine bağışlandığı ve bu sayede göklerde Türk varlığının güçlendirildiği ifade edildi.

THK'nın 99. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Bayramlı, kurumun havacılığa yaptığı katkılardan dolayı gurur duyduklarını ve gelecekte de bu katkılarının devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.