Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OpenAI’dan yeni yapay zeka modeli Sora!

San Francisco merkezli teknoloji şirketi olan OpenAI devrim niteliğinde bir yeniliğe imza attı. Şirketin ürettiği yeni yapay zeka modeli SORA metni videoya dönüştüren bir teknoloji üretiyor. OpenAI uzun süredir beklenen, metin komutlarıyla gerçekçi ve yaratıcı sahneler oluşturabilen yapay zeka modeli Sora'yı tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 15:14
Kaynak: Hilal Baldemir
OpenAI’dan yeni yapay zeka modeli Sora!

Yazılı metni videoya dönüştüren yapay zeka modeli Sora sonunda bekleyenleri ile buluştu. Microsoft’un büyük yatırımcısı olduğu OpenAI şirketi daha önce Chat GPT teknolojisi ile buna yakın bir etki yaratmıştı. Yapay zeka teknolojisi ilk çıktığı günden bu yana kısa süre içerisinde, komutla insan elinden çıkmış gibi fotoğraf, çizim, şiir ve video üretebilecek bir noktaya ulaştı.

OpenAI tarafından bir süredir üzerinde çalışılan Sora sonunda kullanıcılara tanıtıldı. OpenAI tarafından yapılan açıklamada, insanların gerçek dünya etkileşimi gerektiren sorunları çözmelerine yardımcı olan modellere ilişkin, yapay zekaya hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi öğretmeye yönelik önemli bir çalışma yapıldığı aktarıldı.

Yeni yapay zeka Sora’nın, "metinden videoya" dönüştüren yapay zeka modeli olduğu kaydedilen açıklamada, bu teknolojinin, kullanıcıların isteklerine bağlı olarak ve görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabileceği açıklandı.

Yapay zeka Sora, birden fazla karakterin, belirli hareket türlerinin ve konu ile arka planın doğru ayrıntılarının yer aldığı karmaşık sahneler oluşturabiliyor. İstemleri doğru bir şekilde yorumlayabilen Sora, canlı duyguları ifade eden ilgi çekici karakterler oluşturabilmesine olanak tanıyan derin bir dil anlayışına da sahip olarak üretildi.

Sora ile ilgili kullanıcı geri dönüşlerinin dikkate alınacağını aktaran şirket farklı yenikler eklenebileceğini belirtti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.