Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TUFAG, Yalovalıları TUFAG Özel Gecesine davet etti

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) Yönetimi, bu yıl 40’ıncı yaşını kutlayacağı TUFAG Özel Gecesi’ne tüm Yalovalıları davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 07:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 07:12
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
TUFAG, Yalovalıları TUFAG Özel Gecesine davet etti

Türk kültürünü, halk oyunlarını, halk müziklerini araştırmak ve bu araştırmaları geliştirmek hedefiyle 8 Ağustos 1984 tarihinde kurulan TUFAG, geleneksel yıldönümü kutlamasını bu yıl da gerçekleştirecek. 28 Haziran Cuma günü 4 bin kişilik Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda “Türk Gecesi” adıyla yapılacak olan kutlamaların gösteri hazırlıkları başladı. Yurtdışından dahi üyelerin katıldığı gösterilerde Kafkas Dansları, Zeybek, Horon, Halay ve modern danslar başta olmak üzere birbirinden farklı ve etkileyici halk dansları Yalovalılar için sunulacak.

 

“Tüm halkımız bu düğün günümüze davetlidir”

Gösteriye sayılı günler hala 40 sayısının Türk kültüründeki önemine değinen TUFAG Yönetimi, tüm Yalovalıları TUFAG Özel Gecesine davet etti. Tarihin eski zamanlarından itibaren birtakım sayıların kutsal ve uğurlu sayıldığını, inanç ve gelenekler içerisinde bu sayılara yer verildiğini aktaran dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamamda, “Kırk sayısı da gerek semavî dinlere dayandırılan yorumlar gerekse eski medeniyet birikimleri, mitolojik efsaneler, gelenek, folklor gibi yönlerden Ortadoğu coğrafyası başta olmak üzere doğu ve batı milletleri tarafından sıkça kullanılmıştır. Kırk sayısının eski Türk kültüründe önemli bir yeri vardır. Kırgız efsanesinden itibaren Türk destan ve masallarında kırk ve kırklar motifi önemli bir yer tutar. Türk geleneğini zenginleştiren kırk rakamı, Türk atasözleri ve deyimlerinde de sıkça anılır. İşte biz de bu 40 yıla neler neler sığdırdık. Bu anlamlı yılda gelin beraber olalım. Her yıl düğün günümüz dediğimiz TUFAG Özel Gecesine tüm halkımızın özel davetiyesidir. Tüm halkımız bu düğün günümüze, TUFAG Özel Gecemize davetlidir.” ifadelerine yer verildi.  

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.