Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalovalı fotoğraf tutkunlarını Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’na katılmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 04:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 04:48
Kaynak: Serap Polat
Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığınca toprağın, suyun, tarımın ve ormanın önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla 14'üncüsü düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan "Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" için başvurular başladı. Geleneksel hale gelen "Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" bu yıl "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" adıyla düzenleniyor. Yarışmanın amacının Türkiye Yüzyılında üretimi ve üreticiyi ön plana çıkarmak olduğunu vurgulayan Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalovalı fotoğraf meraklılarını yarışmaya katılmaya davet etti.

PARILDAR, "YARIŞMA, ANADOLU’DA TARIM KÜLTÜRÜNÜ ÖLÜMSÜZLEŞTİREN BİR MİSYON"

Bu yıl ki yarışmanın ana temasını "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olarak belirlendiğine dikkat çeken Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, yarışmanın amacının Türkiye Yüzyılında üretimi ve üreticiyi ön plana çıkarmak olduğunu vurguladı. Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen yarışmanın toprağın, ormanın, suyun ve doğal kaynakların önemi konusunda duyarlılığı artırdığını belirten Parıldar, "Bakanlığımızca Uluslararası hale getirilen yarışmamıza, üretimin ve üreticinin yüzyılını renkli fotoğraf karelerine yansıtan tüm Yalovalı fotoğraf meraklılarının başvurularını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

KONU: ÜRETİMİN VE ÜRETİCİNİN YÜZYILI OLARAK BELİRLENDİ

"Genel", "Çiftçi", "Öğrenci", "Tema", "Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları" ile "DenizBank Çalışanları" olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen yarışmanın "Tema" kategorisinin bu yılki konusu, "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olarak belirlendi. Yarışmacılar; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair faaliyetleri konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek.

14 DALDAKİ ÖDÜLLER TÖRENLE ESER SAHİPLERİNE VERİLECEK

Başvuruların alınmaya başladığı yarışmanın Seçici Kurulu'nda Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Bülent Kahraman Çolakoğlu, fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, savaş muhabiri Coşkun Aral, fotoğraf sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Işık Sezer, foto muhabiri Ümit Bektaş, kameraman Sabri Savcı, DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Canan Aytekin, aynı bankanın Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel ve görsel danışman Serkan Turaç bulunuyor. Sonuçların 23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında bildirileceği yarışmada, 14 daldaki ödüller törenle eser sahiplerine verilecek. Yarışmada bazı eserlerin yer aldığı sergi de açılacak. Yarışmayla ilgili şartlara "https://www.tarimorman.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor. Başvurular, 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.