Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Psikolojik Danışman Kübra Karahanoğlu, etkili iletişimin sırlarını anlattı

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), ‘Farkındalığımızı arttırıyoruz’ programları kapsamında iletişim konusunu ele aldı. Programın konuğu Psikolojik Danışman Kübra Karahanoğlu, iletişimin temel ilkeleri, önemi ve etkileri hakkında bilgiler verdi

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 16:10
Kaynak: Yalova Hayat
Psikolojik Danışman Kübra Karahanoğlu, etkili iletişimin sırlarını anlattı

KATFA-DER, kadınların kişisel ve toplumsal gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği programlara devam ediyor. Dernek, 15 günde bir gerçekleştirdiği ‘Farkındalığımızı arttırıyoruz’ programlarında çeşitli konuları işliyor. Derneğin düzenlediği programın bu seferki konusu ise iletişim oldu.

KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, dernek üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın konuğu ise Psikolojik Danışman Kübra Karahanoğlu oldu. İletişimin tanımı, temelinde anlamak ve anlaşılmak olduğu, iletişimde dilin, dinlemenin, beden dilinin, empatinin ve geri bildirimin rolü gibi konularda sunum yapan Karahanoğlu, "İletişim, hayatın temelidir. Çünkü her şey iletişimle gerçekleşir. İletişim sadece konuşmakla sınırlı değildir. Televizyonda bir program izlerken, sevdiğimiz bir şarkıyı dinlerken, saç rengimizi değiştirdiğimizde bile bir iletişim sürecinin içinde bulunuruz. İletişimde önemli olan, kendimizi doğru ifade edebilmek ve karşımızdakini doğru anlayabilmektir. Bunun için Türkçeyi iyi bilmek, kelime dağarcığımızı geliştirmek, cümlelerimizi doğru kurmak, karşımızdakini dinlemek, empati kurmak ve geri bildirim almak gerekir" dedi.

Karahanoğlu, sunumunun ardından izleyiciler arasından aldığı konuklarla uygulamalı interaktif bir program gerçekleştirdi. Katılımcılarla iletişim becerilerini test etmek için çeşitli oyunlar oynayan Karahanoğlu, oyunlar sırasında iletişimde yapılan hataları ve doğruları gösterdi.

Programın çok verimli ve ilgi çekici olduğunu belirten KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, "İletişim, hayatımızın her alanında önemli bir konu. İletişim kurduğumuz kişinin bizi anlaması için öncelikle bizim kendimizi iyi tanımamız ve tanımlamamız gerekiyor. Bu programda, iletişimin inceliklerini öğrendik, uygulamalı olarak deneyimledik. Programın çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Devamını yoğun istek üzerine gerçekleştirebileceğimizi umuyorum" diye konuştu.

Anıl, ayrıca programın konuğu Kübra Karahanoğlu'na teşekkür ederek, kendisine bir belge takdim etti.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.