Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji 14 il için ‘sarı’ kod uyarısı verdi! Sağanak yağışa dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 14 il için şiddetli yağış uyarısı yapılırken Marmara Bölgesi’nin doğusu ve Orta Karadeniz için de sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Meteoroloji 14 il için ‘sarı’ kod uyarısı verdi! Sağanak yağışa dikkat!

Türkiye son bir haftadır yoğun yağışların etkisi altında Marmara Bölgesi başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde sağanak yağışlar etkisini gösteriyor.

marmara'da sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son açıklamaya göre; Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Burdur, Isparta Hatay'ın batısı ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Orta Karadeniz’de de etkisini gösterecek sağanak yağışlar sabah saatlerinden itibaren Kastamonu'da görülecek öğle saatlerinden itibaren de Sinop ve Samsun'da yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

sağanak yağış uyarısı yalova

Marmara için yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen bir diğer uyarı ise İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi için. Yapılan açıklamaya göre sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile kuzey kesimleri başta olmak üzere Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

marmara yağış haritası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların ardından meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksaklıklar, dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar ile kıyı kesimlerde hortum riski gibi birçok olumsuzluğa karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.