Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Meclisi’nden otizm farkındalık paneli

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yörünge Akademi iş birliğiyle, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen panelde, otizmli bireyler ve ailelerinin yaşadığı zorluklar ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2025 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2025 10:35
Kaynak: YALOVA HAYAT
Kadın Meclisi’nden otizm farkındalık paneli

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yörünge Akademi tarafından, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Halil İnalcık Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda panel gerçekleştirildi. Panele, Psikolog Zeynep İkbal Başar ve otizmli bir bireyin annesi Tuğba Başar konuşmacı olarak katıldı.

Psikolog Zeynep İkbal Başar, otizmli bireylerin ve ailelerinin psikolojik destek süreçlerinin önemine değinirken, Tuğba Başar ise otizmli bir çocuk annesi olarak yaşadığı deneyimleri, karşılaştığı zorlukları ve toplumsal farkındalığın gerekliliğini paylaştı.

“FARKINDALIK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”

Panelin ardından söz alan Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümmügülsüm Balcı, otizm konusunda toplumsal bilincin artırılmasının önemini vurguladı. Balcı, "Otizmli olmak bir seçim değil ancak farkında olmak bizim tercihimizdir. Bu anlamlı etkinliğe destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Etkinliğe, Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ ve çok sayıda davetli katıldı. Panel sonunda, otizm farkındalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen panele sundukları katkılardan dolayı Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ, Psikolog Zeynep İkbal Başar ve Tuğba Başar’a teşekkür plaketleri takdim edildi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.