Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülnihal izleyicilerle buluştu

Türk Ocakları Yalova Şubesi tarafından hazırlanan Gülnihal belgeseli, KATFA-DER ev sahipliğinde düzenlenen gösterimle izleyiciyle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2025 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2025 12:26
Kaynak: YALOVA HAYAT
Gülnihal izleyicilerle buluştu

Türk Ocakları Yalova Şubesi tarafından hazırlanan Gülnihal belgeseli, Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) ev sahipliğinde 5 Kasım 2025’te Yalova Engelsiz Kafe Konferans Salonu’nda izleyiciyle buluştu. Gösterime sivil toplum temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gösterim öncesinde bir konuşma yapan KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, “Yalova ve çevresinde 1920-1921 yıllarında yaşananlar şehrimizin hafızasında özel bir yere sahip; bunları unutmamak ve unutturmamak hepimizin sorumluluğu” dedi.


Kalyoncu, bu bilinçle belgeselin yalnızca şehir merkezinde değil, tüm ilçe ve köylerde de gösterilmesini hedeflediklerini vurguladı. Ardından katılımcılar belgeseli izlediler.

Belgesel gösteriminin ardından Türk Ocakları Yalova Şube Başkanı Alper Kasımoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Kasımoğlu, “Türk tarihi büyük zaferler ve şanlı destanlar kadar büyük acıları da barındırır; Yalova çevresinde 1920-1921’de yaşanan mezalim bu acıların önemli örneklerinden biridir” diyerek, tarihî hafızanın diri tutulmasının toplumsal sorumluluk olduğunu ifade etti.

Etkinlikte KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, katkılarından dolayı Alper Kasımoğlu’na teşekkür belgesi takdim etti. Program sonunda bazı katılımcılar, aile büyüklerinden dinledikleri anlatıları paylaşarak belgeselin sunduğu tarihsel çerçeveye sözlü tarih boyutu kattı.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.