Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festival atölyelerle renklendi

Yalova’da bu yıl ikincisi düzenlenen Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali, birbirinden renkli atölye çalışmalarıyla vatandaşlara hem bilgi hem keyif dolu anlar yaşattı. Etkinlikler 13–14 Eylül tarihlerinde Yalova Kent Müzesi’nde devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2025 06:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2025 06:29
Kaynak: YALOVA HAYAT
Festival atölyelerle renklendi

Yalova Valiliği koordinesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali, atölye çalışmalarıyla büyük ilgi gördü. Festival kapsamında Yalova Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliklerde vatandaşlar, doğal ürünler ve çevre dostu uygulamalarla tanışma fırsatı buldu.

Festivalde Aromaterapötik Saç ve Vücut Yağları Hazırlama, Tıbbi Aromatik Bitkilerle Epoksi Anahtarlık Yapımı, Yalova Kağıdı Üretimi, “Kendi Şifa Sirkeni Kendin Yarat” uygulaması, Fide Ekim Atölyesi, Uçucu Yağlarla Doğal Kolonya Yapımı, Sıfır Atıkla Sanat Mucizesi, Bitki Çayı Demleme, Bonsai Atölyesi ve Aronyalı Sirke Yapımı gibi birbirinden farklı içeriklerde atölyeler düzenlendi.

Alanında uzman eğitmenler eşliğinde yürütülen çalışmalarda katılımcılar hem uygulamalı bilgi edindi hem de doğal ürünlerle üretim deneyimi yaşadı. Atölyelere her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Festival organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, “Aronya ve tıbbi aromatik bitkiler, Yalova’nın tarımsal ve kültürel potansiyelini yansıtan önemli değerlerdir. Bu festivalle hem üreticiyi destekliyor hem de halkımızı bilinçlendiriyoruz. Atölyelerle öğrenme ve keyif bir arada sunuluyor” denildi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.