Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaflar dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, Süleymanbey ve Rüstempaşa Mahallelerinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek dolandırıcılık türleri ve korunma yolları hakkında bilgilendirme yaptı

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 09:27
Kaynak: Murat Can Aytemur
Esnaflar dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi

TDP, esnafları ve vatandaşları dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen esnaf ziyaretlerinde, dolandırıcılık, iletişim yoluyla dolandırıcılık ve hırsızlık konularında farkındalık oluşturmak amacıyla broşürler dağıtıldı. Polis ekipleri, esnaflara ve vatandaşlara dolandırıcıların kullandığı yöntemler hakkında bilgi verdi ve dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Yapılan bilgilendirmelerde ve dağıtılan broşürlerde ise, “Dolandırıcılar, kendilerini polis, savcı veya banka görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları kandırmaya çalışabilir. Bu tür dolandırıcılık vakalarında, asla kişisel bilgilerinizi veya banka hesap bilgilerinizi vermemeniz önemlidir. Dolandırıcılar, sahte web siteleri veya e-postalar aracılığıyla vatandaşları kandırmaya çalışabilir. Bu tür dolandırıcılık vakalarında, internette alışveriş yaparken veya e-postalar açarken dikkatli olmanız önemlidir. Hırsızlar, evlere veya iş yerlerine girerek değerli eşyaları çalmaya çalışabilir. Bu tür vakalara karşı, evinizi veya iş yerinizi her zaman kilitli tutmanız ve güvenlik önlemleri almanız önemlidir” denildi.

Polis ekipleri, vatandaşlara dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları ve herhangi bir şüpheli durumda 155 Polis İmdat Hattı'na ihbarda bulunmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.