Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilerin sorunları ve çözüm önerileri Ankara’da masaya yatırıldı

Türkiye Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslanhan ve Türkiye Sakatlar Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bolat, Ankara'da engellilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini ele alan toplantıya katıldılar

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 00:21
Kaynak: Serap Polat
Engellilerin sorunları ve çözüm önerileri Ankara’da masaya yatırıldı

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu yerel seçimler öncesinde engellilerin taleplerinin yerel yönetimlere aktarmasını sağlamak amacıyla bir toplantı düzenledi. Türkiye Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslanhan ve Türkiye Sakatlar Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bolat’ın da katıldığı toplantıda, yerel seçimler sürecinde adaylarla yapılacak görüşmelerde engellilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin nasıl dile getirileceği üzerinde duruldu. Ayrıca, erişilebilir şehirlerin oluşturulması için yapılacak çalışmaların takibi ve istişareleri de ele alındı.

Engellilerin sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi

Toplantı sonrasında açıklama yapan Arslanhan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu toplantısında ülkemizde yaşayan engellilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin değerlendirildiğini belirtti. Arslanhan, izlenecek yol haritası üzerinde istişarelerde bulunduklarını ve bundan sonra da yerel ve genel düzeyde engellilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Erişilebilir şehirler için çalışmalar

Toplantıda ayrıca erişilebilir şehirlerin oluşturulması için yapılacak çalışmalar da ele alındı. Engellilerin günlük yaşamda karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek ve şehirleri daha erişilebilir hale getirmek için yapılması gerekenler görüşüldü.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.