Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram telaşı başladı, esnafın yüzü güldü

Yalova’da Ramazan sakinliği yerini bayram telaşına bıraktı. Bayram öncesi alışverişe çıkan vatandaşların oluşturduğu yoğunluk esnafın yüzünü güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 06:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 06:17
Kaynak: Serap Polat
Bayram telaşı başladı, esnafın yüzü güldü

Bu yıl 10, 11 ve 12 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlarda alışveriş telaşı başladı. Bir ay boyunca oruç tutan Yalovalılar, pazarlarda, marketlerde, giyim mağazalarında, tatlıcılarda, kuruyemişçilerde ve fırınlarda alışveriş yapmaya başladı. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla kendini sokağa atan Yalovalılar birçok alışveriş noktasında uzun kuyruklar oluşturdu.

KURUYEMİŞÇİLERDE YOĞUN MESAİ

Bayram öncesi şeker, kolonya, tatlı, bayramlık giysi, kahvaltılık ürün ve kuruyemiş gibi temel ürünleri almak için sokağa çıkan vatandaşlar esnafın yüzünü güldürdü. Ramazan ayında oldukça sakin bir dönem geçiren esnaf, yoğunluk karşısında oldukça memnun kaldı. 9 günlük tatili şehir dışında ve şehir dışında farklı aktivitelerle geçirmek isteyen vatandaşlar, giyim mağazalarında uzun kuyruklar oluşturdu. Çocuklarına bayramlık kıyafet ve ayakkabı alan ebeveynler kendileri için alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Bayramda misafir ağırlayacak olan vatandaşlar ise bayram şekeri ve kolonyaların satıldığı kuruyemişçilere ve marketlere akın etti. Evde tatlı yapmak isteyen vatandaşlar da kuruyemişçileri tercih edince esnafın yüzü güldü.

BAYRAM KAHVALTISI İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILDI

Bayram hazırlıkları en çok pazarcı esnafını mutlu etti. Ramazan ayında yaşanan sakinlik nedeniyle zarar etmemek için ellerinde kalan ürünleri indirimli fiyattan satan pazarcı esnafı, Arife Günü yaşanan yoğunluğu bir ay boyunca beklediklerini belirtti. Tatlıcılar da vatandaşların ilgisinden oldukça memnun. Geçen yıla göre yüzde 50 oranında artan tatlı fiyatları bu Ramazanda satışları olumsuz etkiledi. Ancak bayramın gelmesiyle beraber hem siparişler hem de perakende satış artınca tatlıcıların yüzü güldü. Oruç tutan vatandaşların kahvaltılık ürünleri az tüketmesi nedeniyle şarküteriler de durgun bir ay geçirdi. Son orucun tutulmasıyla beraber geleneksel bayram kahvaltısını bekleyen vatandaşlar, şarküterilere yöneldi. Yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını belirten şarküteri esnafı, en çok siyah zeytin, Ezine peyniri ve yumurtanın tercih edildiği aktardı.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.