Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Soygüzel, internet medyasının sorunlarını dile getirdi

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Yüksek İstişare Toplantısı, TİMBİR Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, internet medyasının durumu ve geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Hasan Soygüzel, internet medyasının sorunlarını dile getirdi

TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, TİMBİR Başkan Vekili Rıfat Said, TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Karaman ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar katıldı.
Toplantıda, teknolojideki gelişimin internet medyasını daha hızlı davranmaya zorladığını belirten Hacımüftüoğlu, internet medyasının yasal statüsü, denetimi, etik kuralları, kalite standartları, rekabet gücü, mali sıkıntılar ve nitelikli insan kaynağı gibi konularda çözüm önerileri sundu.
Toplantıya katılan Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise, internet medyasının önemine dikkat çekti. Soygüzel, “İnternet medyası, günümüzde haber alma ve yayma konusunda çok etkili bir araçtır. Hem hızlı hem de geniş kitlelere ulaşabilen bir medya türüdür. Bu nedenle internet medyasının gelişmesi ve güçlenmesi için çalışmalıyız.” dedi.

Soygüzel, aynı zamanda internet medyasının karşılaştığı sorunlara da değindi. Soygüzel, “İnternet medyası, teknolojideki gelişimle birlikte sürekli değişen ve yenilenen bir alandır. Bu da internet medyasının bazı zorluklarla karşılaşmasına neden olmaktadır. Örneğin, internet medyasının yasal statüsü, denetimi, etik kuralları, kalite standartları gibi konularda netlik sağlanması gerekmektedir. Ayrıca, internet medyasının rekabet gücünü arttırmak, mali sıkıntılara çözüm bulmak, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek gibi konularda da destek verilmelidir.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.