Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi öğrencileri Avrupa Gelişim Kampına katıldı

Yalova Üniversitesi bünyesinde eğitim gören engelli sporcular Belçika'nın Gent şehrinde gerçekleştirilen Ampute Futbol Avrupa Gelişim Kampı'na katıldılar

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 13:45
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova Üniversitesi öğrencileri Avrupa Gelişim Kampına katıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 genç kız, Yalova Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Asuman Saltan önderliğinde gerçekleştirilen bir projeyle Ampute Futbol Avrupa Gelişim Kampı'na katılma şansı yakaladı. Uluslararası düzeyde spor deneyimlerini artırmak amacıyla deprem bölgelerinde yaşayan genç yetenekler belirlendi ve Avrupa'nın önde gelen spor eğitim merkezlerinden biri olan Belçika'nın Gent şehrine götürüldü. Genç sporcular, burada Avrupa'nın en iyi ampute futbol antrenörlerinden eğitim alacak ve uluslararası arenada yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacak.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, projenin depremden etkilenen gençler için önemli bir moral kaynağı olacağını ve onları hayata yeniden bağlayacağını söyledi. Bahçekapılı, “Gençlerimizin Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Onların başarıları, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımız için bir umut ışığı olacaktır” dedi.
Doç. Dr. Asuman Saltan ise projenin amacının depremden etkilenen gençlerin spor yoluyla hayata yeniden tutunmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Saltan, "Gençlerimiz burada hem spor yapacak hem de yeni arkadaşlıklar kuracak. Bu deneyim, onların travmatik olayları unutmalarına ve geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olacak” diye konuştu.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.