Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDI Yalova VIP sezona nokta koydu

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimiz, çeyrek final play-off mücadelelerinde 2 mağlubiyet alarak sezona noktayı koydu.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 12:44
Kaynak: Murat Can Aytemur
HDI Yalova VIP sezona nokta koydu

HDI Yalova VIP, sezon genelinde ortalama bir oyun sergileyerek çıktığı 30 maçta 16 galibiyet aldı ve toplamış olduğu 46 puan ile normal sezonu 8.sırada tamamladı. Ligi 8.sırada tamamlayan temsilcilerimiz böylelikle adını play-off çeyrek final mücadelelerine yazdırdı.

Ferhatoğlu Gürespor ile eşleşen HDI Yalova VIP, ilk olarak 30 Mart’ta 79-67’lik skorla mağlup oldu, sonrasında ise 2 Nisan’da 77-78’lik skor ile maçın kaybedeni olarak sezona noktayı koydu.

Yalova VIP ilk maçta mağlubiyet yaşadı

İki takım arasındaki ilk maç 30 Mart 2024, 15.30’da Edremit Spor Salonu’nda gerçekleşti. Mücadeleye hızlı başlayan Ferhatoğlu Gürespor, ilk periyotta 23 sayı buldu ve buna karşılık olarak kendi potasında temsilcilerimizden yalnızca 8 sayı gördü. İkinci çeyrekte oyuna hakim olmayı başaran HDI Yalova VIP, rakip potada tamı tamına 25 sayı buldu ve yaptığı başarılı savunma sayesinde kendi potasında yalnızca 15 sayı gördü. Böylelikle maçta ilk yarı 37-33’lük skorla ev sahibi ekibin üstünlüğünde tamamlandı. Maçın ikinci yarısının başlama düdüğü ile birlikte sahada kıran kırana mücadele eden takımlar birbirleri üzerinde baskı kurmaya çalıştı ve bunu başarıyla yapan taraf Ferhatoğlu Gürespor oldu. Temsilcilerimiz üçüncü çeyrekte 19 sayıda takılı kalırken, ev sahibi ekip ise bulduğu 28 sayıyla skoru 65-52’ye getirdi. Maçta son periyotun sakin geçtiğini söyleyebiliriz. Takımlar düşük tempolu bir oyun sergiledi ve 14 sayı Ferhatoğlu Gürespor atarken, 15 sayı da HDI Yalova VIP attı. Maçta son düdük çaldığında ev sahibi ekip Ferhatoğlu Gürespor parkeden 79-67’lik skorla galip ayrıldı.

Yalova VIP için sezon sona erdi

2 Nisan’da Yalova 90.Yıl Spor Salonun’nda gerçekleşen ikinci mücadelede, temsilcilerimiz 1 sayı farkla mağlubiyet yaşadı ve böylelikle play-offlara veda etti. Maçın ilk yarısının ilk periyodunda 18 sayı bulan temsilcimiz buna karşılık kendi potasında da 21 sayı gördü ve ilk periyodu geride tamamladı. Maçta ikinci çeyrek 18 sayı bulan temsilcilerimize, Ferhatoğlu Gürespor’dan cevap olarak 12 sayı geldi ve maçta ilk yarı 36-33 Yalova üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçta ikinci yarının başlaması ile birlikte, sahada hakimiyet kurmaya çalışan takımlar dengeli bir oyun sergiledi ve Yalova VIP 16 sayı bulurken, konuk ekip Ferhatoğlu Gürespor’da 19 sayı buldu. Maçta son çeyrek eşitlikle tamamlandı takımlar 16’şar sayı atarak skoru 77-78’e getirdi. Temsilcilerimiz parkeden 1 sayı farkla 77-78’lik skorla mağlubiyet yaşayarak ayrıldı.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.