Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftlikköy Belediye’den kritik Etimesgut galibiyeti

TB2L A Grubu’nda normal sezonun tamamlanmasına dört hafta kala evinde Etimesgut Belediyespor’u konuk eden Çiftlikköy Belediye, mücadeleyi 73-66’lık skorla kazanarak Play-Off yolunda kritik bir galibiyete imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2026 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2026 00:14
Kaynak: YALOVA HAYAT
Çiftlikköy Belediye’den kritik Etimesgut galibiyeti

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Civelek’in yanı sıra belediye meclis üyeleri ve Belediyespor yönetimi de taraftarlarla birlikte izledi.

Çiftlikköy Belediye’de Kerim Can Çolak ve Ramazan Bulut 17’şer sayıyla maçın en skorer isimleri oldu. Gurur Baybora 15, Kutay Göçen 10, Fırat Töz 9, Doğancan Tokmak 3, Ege Kodal ise 2 sayı kaydetti. Etimesgut ekibinde ise Ali Yurtseven 15 sayıyla takımının en skoreri oldu. Çekişmeli geçen mücadelenin genelinde hem hücum hem de savunmada daha etkili bir oyun sergileyen ev sahibi ekip, son bölümde farkı arttırarak kazanmasını bildi.

Mücadeleye Ramazan Bulut, Doğancan Tokmak, Gurur Baybora, Kutay Göçen, Kaptan Fırat Töz ilk beşiyle başlayan Çiftlikköy Belediye Başantrenörü Ahmet Burak Yaldırak, periyodun son bölümünde Ege Kodal ve Evren Demirci gibi isimleri de oyuna aldı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk periyot 18-17 Çiftlikköy üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci periyodun ortalarına kadar skorda denge devam ederken, 4’54 kala 28-27 öne geçen Ankara ekibi, savunma ribaundlarını değerlendirdiği hızlı hücumlarla farkı açtı ve devreye 40-29’luk skorla 11 sayı önde girdi.

Üçüncü periyoda Ramazan ve Kerim Can Çolak’ın sayılarıyla başlayan Çiftlikköy ekibi savunma ribaundlarında etkili olurken, rakip takımda da top kayıpları ve başarısız hücumlar çoğaldı. Kutay, Fırat ve Gurur üçlüsünün peş peşe sayılarıyla farkı azaltan Çiftlikköy Belediye, son çeyreğe 49-51’le girdi. Heyecan dozunun arttığı son bölümde bitime 5’55 kala Gurur’un iki sayılık basketiyle skoru 59-58’e getiren kırmızı siyahlılara karşı rakip takım da oyunu bırakmadı. 1’51 kala Suat Cem’in üç sayılık atışıyla skor 64-64 olurken, hemen karşı üçlükle cevabı veren Kaptan Fırat Töz, Çiftlikköy’ü yeniden 67-64’le öne geçirdi.

Kalan saniyelerde Ankara ekibinin sayı denemeleri sonuçsuz kalırken, üç serbest atıştan altı sayı daha bulan Çiftlikköy Belediye, salondan 73-66’lık skorla galip ayrılan taraf oldu. Bu galibiyetle 23 puana ulaşan ve grupta dördüncü sıradaki yerini koruyan Çiftlikköy Belediye, önümüzdeki hafta Uşak deplasmanında Bargello Uşak’la karşılaşacak.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.