Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den sahte seçim protokolüne sert tepki! “İstanbul bu oyunu da bozacak”

Medya organları aracılığı ile yayılan ve gündem olan CHP ve DEM Parti İstanbul İl Başkanlıkları arasında imzalandığı iddia edilen sahte protokole CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten sert tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 11:31
Kaynak: Hilal Baldemir
CHP’den sahte seçim protokolüne sert tepki! “İstanbul bu oyunu da bozacak”

Yerel seçimlere 1 haftadan kısa süre kala özellikle İstanbul’da yayılmaya başlayan sahte broşürler ve sahte protokoller tepki toplamaya devam ediyor.

Dün gece sosyal medyada hızla yayılmaya başlayan, CHP İstanbul İl Başkanlığı ile DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı arasında imzalanmış gibi gösterilen sahte bir seçim protokolü dolaşıma sokuldu.

Sahte protokolde CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Dem Parti İl Eş Başkanları Murat Kalmaz ve Gonca Yangöz, İBB Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti İBB Adayı Meral Danış Beştaş’ın imzaları taklit edildi.

“Kumpastan beslenen siyaset yine sahnede”

Hızla yayılan sahte protokole sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Sokağın hakikati yüzlerine çarpınca, yine sahtekârlığa başladılar. Her seçimde kumpastan, montajdan, yalandan, sahte broşürlerden ve iftiradan beslenen siyaset yine sahneye çıktı. Yarım akıllarıyla ürettikleri sahte kâğıt parçasıyla İstanbul’un iradesine etki etmeye çalışıyorlar. Bu kâğıt parçasındaki sahte imzadan çok daha güzeldir benim imzam… Yalanlarla ayakta tutmaya çalıştığınız iktidarınızı halkın gerçeğiyle yeneceğiz. Kanmayacağız. Geri adım atmayacağız. İstanbul bu oyunu da bozacak!” ifadelerini kullandı.

Maltepe’de provakatif bildiri yayını

Öte yandan Özgür Çelik, Maltepe’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde hazırlanan provakatif korsan bildirilerin dağıtılmasına engel olmak isteyen partililerin gözaltına alınmasına da sert tepki gösterdi. 

Gözaltına alınan CHP’lilerin gözaltında tutulduğu Maltepe’deki karakola giden Özgür Çelik “Sahte belge, isimsiz broşürler... Her yolu mubah görenlerin karşısında bir adım bile geri atmayacağız. Maltepe’de İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu aleyhinde isimsiz, logosuz, provokatif korsan bildiri dağıtanlara, halkı kin ve nefretle ayırmayı zafer yolu görenlere engel olmak isteyen parti emekçilerimiz, iki gündür gözaltı ve tutuklamalar ile karşı karşıya kalıyor. Bu adaletin değil, hukuku iktidar maşası görenlerin yoludur. Maltepe’de gözaltında olan parti emekçilerimizin yanındayız. İstanbul'u savunacağız” ifadelerini kullandı. 

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.