Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Meyve Sebze Pazarında güncel fiyatlar?

Yalova’da haftanın belirli günleri Kapalı Pazar Yerinde kurulan meyve sebze pazarında bu hafta fiyatlar arttı mı? Ramazan pazarı nasıl etkiledi? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 17:14
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova Meyve Sebze Pazarında güncel fiyatlar?

Her hafta pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri kapalı pazaryerinde kurulan ve Yalovalıların meyve, sebze ihtiyacını karşılayan Yalova Semt Pazarında bu hafta kış meyve ve sebzelerinin fiyatları düşerken, yaz meyve ve sebzelerinin fiyatı arttı.

Ramazan ayının ilk haftalarında birçok yerde olduğu gibi pazarda da sakin bir hafta yaşandı. Ramazanın 2’nci haftasından itibaren mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının da etkisiyle eski hareketli günlerine kavuşan Pazarda bu hafta fırtına etkili oldu. Haftaya yağışlı ve soğuk havayla başlayan Yalovalılar, orucun da etkisiyle alışveriş alanlarından uzak kalmayı tercih etti. Soğuk ve don olaylarının yaşanması meyve ve sebze fiyatlarını etkilerken bu hafta bazı ürünlerin fiyatlarında artış gözlemlendi. Öte yandan bazı ürünlerin fiyatı da düşüşe geçti.

Fiyat dalgalanmaları devam ediyor

Geçtiğimiz haftalarda gümrükten dönen meyve sebzelerin arz fazlası oluşturması nedeniyle yaşanan fiyat düşmesi bu hafta da Yalova pazarında etkisini sürdürdü. Ramazan ayının sakin günlerinde ellerindeki ürünleri çöpe atmak istemeyen pazarcı esnafı fiyatlarda artışa gitmedi. Her hafta fiyat artışı ve düşüşü ile dalgalanmaların olduğu semt pazarında bu hafta bazı ürünlerde fiyatlar sabit kalırken bazı ürünlerin fiyatı arttı. Geçtiğimiz hafta kilosu 40 TL’ye çıkan salatalık ve domates bu hafta 25 TL’ye kadar düştü. Ancak 50 TL’ye satılan biber çeşitleri 60 TL’yi gördü. Uzun bir süre tezgâhlarda 25 TL’ye satılan kabak fiyatları da 30 TL’ye çıktı. Muz ise bu hafta da 50 TL’de kaldı.

“Kazandığımız para emeğimize değmiyor”

Antalya’dan ürün getirdikleri için ulaşım maliyetlerinin masraflara yetmediğini belirten esnaflar mevcut fiyatlardan memnun değil. Vatandaşların Ramazan ayında pazara daha az geldiğini kaydeden pazarcı esnafı, zararına satış yaptıklarını belirtti. Ekonomideki dalgalanmalara hava durumundaki ani değişikliklerin de eklenmesiyle müşteri kaybı yaşadıklarını aktaran bir pazarcı esnafı, “Zaten alım gücünün ne kadar düştüğünü hepimiz biliyoruz. Buna Ramazan ve soğuk hava da eklenince insanlar market ve manavları tercih eder oldu. Biz de zarar etmemek için bazen indirim yapmak zorunda kalıyoruz. Elimizde ürün kalacağına en azından maliyetimizi çıkaralım diyoruz ama kar etmiyoruz. Kazandığımız para emeğimize değmiyor.” dedi.

Vatandaş ucuz alışveriş için akşamı bekliyor

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise pazaryerindeki fiyatları market ve manavlardan daha uygun bulduklarını aktardı. Özellikle akşam saatlerinde meyve ve sebze fiyatlarının düştüğünü belirten bir vatandaş, “Ben emekliyim. Emeklilerin satın alma gücü çok düştü. En düşük emekli aylığı 10 bin TL. Açlık sınırı 15 bin TL'yi aştı. Şimdi biz nasıl geçinelim? Artık her şeyi kısarak, kredi kartlarıyla geçinmeye çalışıyoruz. Çünkü yetmiyor. Eskiden ucuz diye pazara gelirdik şimdi pazar da ucuz değil. Ancak akşam saatlerinde çıkma meyve sebzeleri ucuza alabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu hafta Yalova Semt Pazarındaki fiyatlar şu şekilde:

Elma çeşitlerinin kilosu 35-50 TL, armut 50 TL, kivi 70 TL, mandalina 20 TL, çilek 100 TL, balkabağı 25 TL, sarımsak 200 TL, kestane 200 TL, limon 15 TL, pırasa demet 25 TL, pazı demet 15 TL, kıvırcık tane 30 TL, göbek marul 30 TL, maydanoz demet 10 TL, roka demet 15 TL, domates 30 TL, salatalık 25 TL, havuç 25 TL, portakal 15 TL, mandalina 15 TL, muz 50 TL, ıspanak 15 TL, taze fasulye 40 TL, mantar 100 TL, kabak 30 TL, patlıcan 50 TL, dolmalık biber 70 TL, kapya biber 70 TL, sivri biber 70 TL, karnabahar 50 TL, kereviz 30 TL, mor lahana 25 TL, soğan 15 TL, patates 15 TL, ayva 50 TL.

Serap Polat

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.