Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Armutlu Adayı Cengiz Arslan projelerini açıkladı

AK Parti’nin Armutlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Arslan, Armutlu halkı için hazırladığı birbirinden büyük projeleri açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 00:39
Kaynak: Serap Polat
AK Parti Armutlu Adayı Cengiz Arslan projelerini açıkladı

31 Mart Yerel Seçimleri için gün sayan belediye başkan adayları projelerini hem sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşıyor hem de sahada vatandaşlara tek tek anlatıyor. 
1 Nisan’da başkan oldukları takdirde yaşadıkları bölgeye yapacakları katkıları anlatan başkan adayları kapı kapı dolaşarak esnafları ve vatandaşları bilgilendiriyor.
AK Parti’nin Armutlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Arslan da öğrencilerden emeklilere kadar her kesim için hazırladığı projelerini anlatmaya devam ediyor.

“Öğrencilerimizin üniversite sınav ücretlerini karşılayacağız”

Eğitimde fırsat eşitliğine önem verdiklerini vurgulayan Cengiz Arslan, kırtasiye yardımından yol masrafına kadar öğrencilere destek olacaklarını aktardı. Gençlere bedava internet sözü de veren Başkan Adayı Cengiz Arslan, “Sevgili gençler, sınırsız bilgiye, sonsuz öğrenmeye ve dünya ile bağlantıda kalmaya özgürce erişebilmeniz için elimizden geleni yapacağız. Gelişime ve bilgiye erişimde herkesin eşit fırsatlara sahip olması için çalışacağız. Bu sebeple ilçemizde ikamet eden tüm gençlerimize bedava internet paketi hediye edeceğiz. Ayrıca her yıl ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilerimizin defter, kalem, silgi gibi kırtasiye masraflarını karşılayacağız. İlçemizde üniversite sınavına girecek tüm lise son sınıf öğrencilerimizin üniversite sınav ücretlerini karşılayacağız. Yalova Merkezde lise okuyan tüm öğrencilerimizin yol masraflarını karşılayacağız.” dedi.

“Yeşil alanlarımızı artıracağız”
Armutlu'yu kaliteli ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için bu yola çıktığını vurgulayan Arslan, amaçlarının çocukların gülümseyen yüzleriyle dolu bir gelecek inşa etmek ve Armutlu’yu herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir ilçe haline getirmek olduğunu belirtti. İlçede çocuklar için uygun olan her noktaya çocuk parkları yapacaklarını ve atıl durumda olan tüm parkları yenileriyle değiştireceklerini kaydeden Başkan Adayı Cengiz Arslan, “Armutlu'yu çocukların oyun alanlarıyla donatmayı ve aynı zamanda halkımızın dinlenebileceği, vakit geçirebileceği kent mobilyalarını sağlamayı hedefliyoruz. Yeşil alanlarımızı artırarak, doğayla iç içe bir yaşamın önemini vurgulayacağız. Çocuk parklarımızda keyifli vakit geçirecek, dostluklar kuracak ve sağlıklı bir şekilde büyüme imkanı bulacak.” şeklinde bilgi verdi.

“Armutlu Belediye Spor kulübümüzü yeniden eski günlerine döndüreceğiz”
Spor dolu bir Armutlu için açık hava semt sahaları ve çok amaçlı kapalı spor salonu projesini hayata geçireceklerini aktaran Cengiz Arslan, “Futbol, basketbol, ve daha birçok spor dalında açık hava sahalarıyla donatılmış ilçemizdeki tüm sahaların bakımlarını yapacağız. Gençlerimizin ve yetişkinlerimizin spor yapma imkanını artırmak ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için her şeyi yapacağız. Basketbol, voleybol, badminton ve daha birçok spor dalını destekleyen modern bir spor tesisi inşa ediyoruz. Burası, spor tutkunlarının bir araya gelip en sevdikleri sporları yapabileceği ve yeteneklerini geliştirebileceği bir merkez olacak. Armutlu Belediye Spor kulübümüzü yeniden eski günlerine döndüreceğiz.” diyerek daha aktif ve sağlıklı bir Armutlu inşa edeceklerine vurgu yaptı.

“Kültür Merkezi ve Düğün Salonu inşa edeceğiz”

Kültür merkezi ve düğün salonu projeleriyle, toplumu daha da yakınlaştırmak ve mutlu günlerde bir araya getirmek için adımlar atacaklarını ifade eden AK Parti’nin Armutlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Arslan, “Kültür Merkezi, sanatın ve kültürün her kesime ulaşması için bir platform olacak. Edebiyat etkinliklerinden müzik konserlerine, tiyatrodan sanat sergilerine kadar her türlü etkinliğe ev sahipliği yapacak. Düğün Salonu, mutlu çiftlerin en özel günlerini unutulmaz kılmak için tasarlanmış modern ve ferah bir mekan olacak. Sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anlar yaşayacağınız bir düğün deneyimi sunacak. Bizim için toplumumuzun mutluluğu ve kültürel gelişimi her şeyden önce geliyor. Sizlerin desteğiyle bu projeyi gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde konuştu. 

“Şebeke suyunu emeklerimize yüzde 25 indirimle vereceğiz”

Sosyal Destek Kartı projesiyle belediyenin imkanları dahilinde tüm ihtiyaç sahibi ailelere nakit destek sağlayacaklarının altını çizen Arslan, “Bu sayede, ihtiyaç sahipleri tüm alışverişlerini anlaşmalı esnaflarımızdan yapabilecekler. Böylece hem onlara destek olacak hem de yerel ekonomimizi güçlendireceğiz. Sosyal Destek Kartı ile ayrıca emeklilerimize özel destekler ve gençlerimize özel eğitim desteği sağlanacak. Ayrıca 1 Nisan itibari ile kaplıca tesislerimizi haftanın bir günü emeklerimize ücretsiz yapacağız. Akabinde evde kullandığımız şebeke suyunu emeklerimize yüzde 25 indirimle vereceğiz.” dedi.

“Yeni doğan hediye paketi vereceğiz”

Kınlara ve yeni doğan çocuklara özel projeler de hazırlayan Başkan Adayı Cengiz Arslan, Armutlu Kadınlar Plajını haftada bir gün ücretsiz olarak kadınların hizmetine tahsis edeceklerini dile getirdi. İlçede yeni doğan bebeklere de destek paketi vereceklerini açıklayan Arslan, “Her yeni hayatın heyecanını ve ihtiyaçlarını anlamak için, ilçemizde doğan her bebeğimiz için bir yeni doğan hediye paketi vereceğiz. Bu paketler, ailelerin bebeklerine başlangıçta ihtiyaç duydukları temel eşyaları içerecek. Bizim için her bebek, geleceğimizin teminatıdır ve onlara destek olacağız.” şeklinde bilgi verdi. 

“Turizmi geliştirecek ve sağlık turizmini destekleyeceğiz”

Deniziyle, doğasıyla, kaplıcalarıyla Türkiye’nin önemli tatil alanlarından biri olan Armutlu için turizm projeleri de hazırlayan Cengiz Arslan, Tavşantepe ve Yılandar mevkii arasına kesintisiz yaya ve bisiklet yolu yapacakları bilgisini paylaştı. Armutlu’nun geleceğinin turizmde olduğunu vurgulayan Arslan, “İlçemizin eşsiz güzelliklerini ön plana çıkararak, turizmi geliştirecek ve sağlık turizmini destekleyeceğiz. Deniz, termal sular ve doğal güzelliklerimizle ilçemizi 4 mevsim turistik bir destinasyon haline getireceğiz. İlçemizin, turizm kalitesini artırmak ve adından söz ettirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Serap Polat 

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.