Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Zararın yüzde 50’sinin ödenmesi hayati önem taşıyor”

Yalova’da zirai dondan zarar gören çiftçilere destek ödemeleri Kurban Bayramı sonrasında ödenmeye başlanacak. Bu açıklamadan memnuniyet duyduklarını ifade eden Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ise zararın en az yüzde 50’sinin ödenmesinin çiftçiler açısından hayati bir öneminin olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2025 06:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2025 06:54
Kaynak: YALOVA HAYAT
“Zararın yüzde 50’sinin ödenmesi hayati önem taşıyor”

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Zirai Don Meclis Araştırma Komisyonu tarafından Yalova’nın da aralarında yer aldığı birçok ilde zirai dondan zarar gören çiftçilere yönelik destek ödemelerinin Kurban Bayramı sonrasında başlayacağını duyurdu.

Bu açıklama Yalovalı çiftçiler arasında sevinç yaşanmasına neden oldu. Yalova’da meydana gelen zirai don sonrasında en çok da kivi, Trabzon hurması, ceviz ve üzüm zarar görmüştü.

“MEMNUNİYET DUYARIZ”

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “Yaşanan zirai donda Yalova’da ekili alanlarda çok ciddi bir ürün kaybı yaşanmıştı. Ardından hasar tespit çalışması yapıldı. Şimdi de Zirai Don Meclis Araştırma Komisyonu destekleme ödemelerinin Kurban Bayramı sonrasında başlayacağını duyurdu. Bu çiftçilerimiz adına son derece sevindirici bir haber. Zira bugüne kadar fırtına ve sel nedeni ile ürünleri zarar gören çiftçilere bir ödeme yapılmamıştı. Eğer bu sefer ödemeler yapılırsa bundan çok büyük bir memnuniyet duyarız. Tabiri caizse olmayan yapılmış olur. Çiftçimiz devletinin yanında olduğunu hisseder. Biz zararın tamamının desteklenmesini isteriz ama bu yapılamıyorsa bile en az zararın yüzde 50’sinin ödenmesi çiftçilerimiz açısından hayati bir önem taşıyor” diye konuştu.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.