Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasemin Fazlaca,“AK Parti’de olmaktan son derece mutlu ve huzurluyum”

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP’den AK Parti’ye geçiş süreciyle ilgili “AK Parti’de olmaktan son derece mutlu ve huzurluyum. Projelerime odaklanabiliyor, kurumsal bir yapının içinde desteklendiğimi hissediyorum” dedi. Ayrıca Yeşil Körfez Su Birliği’nin uzun süredir Altınova’ya su vermediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2026 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2026 15:12
Kaynak: Mustafa Turan
Yasemin Fazlaca,“AK Parti’de olmaktan son derece mutlu ve huzurluyum”

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yerel ve ulusal basınla akşam yemeğinde buluştu. Sohbet havasında geçen buluşmada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yasemin Fazlaca, CHP’den AK Parti’ye geçiş süreci, Altınova’nın 2026 yatırımları, su krizi, TOKİ konutları ve daha birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“KURUMSAL BİR YAPININ İÇİNDE DESTEKLENDİĞİMİ HİSSEDİYORUM”

İlk olarak CHP’den AK Parti’ye geçiş süreciyle ilgili konuşan Yasemin Fazlaca, bu süreci kamuoyuna şeffaf şekilde anlattığını ve polemik oluşturmak istemediğini dile getirdi. Konu ile ilgili açıklamasında “Bir dönem bağımsız kaldım. Bu süreçte kamuoyunu net şekilde bilgilendirdim. Şu anda bulunduğum yerden mutluyum ve huzurluyum. Projelerime odaklanabiliyor, kurumsal bir yapının içinde desteklendiğimi hissediyorum. Sahiplenilme duygusu, yardımcı olma duygusu beni işe daha çok motive ettiriyor” dedi.

“2026 YILI İÇİN EN ÖNEMLİ PROJELERİM TRAFİK VE DERE ISLAHI”

2026’da hayata geçirmek istediği en önemli projelere değinen Yasemin Fazlaca, “2026 yılında burada uzun yıllardır kronikleşmiş, bir türlü çözüme kavuşturulamayan trafikle ve dere ıslahıyla ilgili yol aldığımız şeyin noktalanması neticesinde sonuç bulmasını umut ediyorum. Bu yolda güzel yol kat ettiğimizi düşünüyorum. 2026 yılında trafik ve dere ıslahının çözüme kavuşturulması için elimden geleni yapıyorum. Bu konuda devlet büyüklerimiz de bizimle hemfikirler. Bunun çözüme kavuşturulması Altınova’nın bir 50 yıl sıçraması sebebiyet verecek” diye konuştu.

“YEŞİL KÖRFEZ SU BİRLİĞİ ALTINOVA’YA SU VERMİYOR”

Başkan Yasemin Fazlaca’nın gündeminde su krizi ve Altınova’da bulunan su kuyuları da vardı. Önemli iki konu hakkında bilgi veren Yasemin Fazlaca, Yeşil Körfez Su Birliği’nin uzun süredir Altınova’ya su vermediğini dile getirdi. Bu duruma tepki gösteren Yasemin Fazlaca, şunları dile getirdi: “Zamanında DSİ’nin açmış olduğu kuyuların nimetlerinden bugün faydalanıyoruz. Altınova ilçesinde 4 tane halihazırda kuyularımız var. Fakat bu kuyular gerekli önlemler ve tedbirler alınmadan atıl bir şekilde duruyordu. Su krizi gündeme gelince Valilik nazarındaki toplantıyla birlikte kuyuların revizelerini yaptık, pompalarının değişimlerini gerçekleştirdik. O kriz toplantısından sonra 3 gün bize Yeşil Körfez Su Birliği tarafından bize su verildi. Onun akebinde bugüne kadar halihazırda Yeşil Körfez tarafından bir damla suyumuz bile gelmedi. Biz 3 tane kuyumuzu aktif bir şekilde ilçemize 7 gün 24 saat su vermek suretiyle vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu süreci tamamlıyoruz. Ancak kuyularımız da dip suyunu gördü. Yaklaşık 25 gündür devamlı Altınova ilçesine su veriyoruz. Bize sadece tersaneler bölgesine şuan sadece öğlen saatlerinde Yeşil Körfez’den su geliyor. O da ilk zamanlar tamamen kesilmişti. Bütün sanayi bölgelerine kısmi şekilde su verilirken bize hiçbir şekilde su verilmemişti. Valimizin aracılığıyla bu durumu şimdilik kısmi zamanlı olarak tersanelere veriyoruz ama biz de artık son noktadayız.”

“DÜĞÜN SALONU İHALEYE ÇIKACAK”

Altınova Belediyesi tarafından devralınan düğün salonu projesinde gelinen son noktaya ilişkin bilgi veren Yasemin Fazlaca, projede güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını kısa süre içinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. Düğün salonunu yaz aylarında açmayı hedeflediklerini dile getirdi.

“150 TOKİ KONUTUNA BİN 238 BAŞVURU VAR”

150 konutluk TOKİ Projesine de değinen Yasemin Fazlaca, TOKİ konutlarına yoğun talep olduğunu aktardı. 150 TOKİ konutu için bin 238 başvuru yapıldığını ifade eden Yasemin Fazlaca, projenin Çavuşçiftliği bölgesinde ilçe merkezi ve tersanelere daha yakın bir alanda hayata geçirileceğini söyledi. Konut ihtiyacının ilçenin en büyük problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Fazlaca, tarım arazilerinin fazlalığı nedeniyle imar alanı üretmenin zor olduğunu vurguladı. Havuzdere bölgesinde planlanan 470 hektarlık sanayi alanı ile ilgili de konuşan Fazlaca, Altınova’nın yeni bir endüstri bölgesini kaldıracak altyapıya sahip olmadığını ifade etti. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bizim daha fazla sanayiye değil, konuta ve altyapıya ihtiyacımız var. Bu görüşümüzü ilgili bakanlıklara ilettik ve olumlu geri dönüş aldık” sözlerini sarf etti.

Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.