Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı öğrenci ödülünü Milli Eğitim Bakanından aldı

Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Ocak, Türkiye genelinden 4 bin 862 adayın katıldığı "Fetih Ruhu Yarışmaları" kompozisyon kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Başarılı öğrenci, ödülünü İstanbul'da düzenlenen törende Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in elinden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2026 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2026 13:47
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalovalı öğrenci ödülünü Milli Eğitim Bakanından aldı

Yalova eğitim camiası, ulusal düzeyde kazanılan prestijli bir başarıyla gurur günü yaşadı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından Türkiye genelindeki ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen "Fetih Ruhu Yarışmaları" sonuçlandı. Gençlerin tarihi bağlarını güçlendirmek ve edebi yönlerini geliştirmek amacıyla organize edilen yarışmaya, Türkiye'nin farklı illerinden toplam 4 bin 862 öğrenci katıldı. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği yarışmanın kompozisyon kategorisinde Yalova'yı temsil eden Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Ocak, kaleme aldığı eserle jürinin büyük beğenisini kazandı. Binlerce rakibini geride bırakan Ocak, kompozisyon dalında Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler için Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi’nde bir ödül töreni düzenlendi. Devlet protokolü ve akademi dünyasını buluşturan törene katılan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye ikincisi olan Yalovalı öğrenci Zehra Ocak'a ödülünü bizzat takdim etti. Bakan Tekin, başarılı öğrenciyi tebrik ederek edebi çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.