Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Parıldar’dan çiftçilere TARSİM uyarısı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, TARSİM kapsamında ürün sigortası yaptıran çiftçileri, poliçe kabul tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. Parıldar, özellikle kivi üreticilerinin 1 Şubat 2024 tarihine kadar poliçelerini düzenlemeleri gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 03:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 03:15
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Parıldar’dan çiftçilere TARSİM uyarısı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, TARSİM kapsamında ürün sigortası yaptıran üreticilerin ilk ve son poliçe kabul tarihlerinde son birkaç gün kaldığı hatırlatıldı. Üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için poliçelerini zamanında düzenlemeleri gerektiği vurgulandı.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TARSİM’in üreticilerin doğal afetler ve çeşitli risklere karşı emeğini koruyan önemli bir araç olduğunu söyledi. Parıldar, “TARSİM, üreticilerimize hem ürünlerini hem de hayvanlarını sigortalatma imkanı sunuyor. Böylece, üreticilerimiz olası zararlar karşısında güvence altına alınıyor. Devletimiz de bu sigortaların primlerine yüzde 50’ye varan oranlarda destek veriyor. Bu nedenle, üreticilerimizin TARSİM’e ilgi göstermesini ve faydalanmasını istiyoruz.” dedi.

Parıldar, TARSİM kapsamında ürün sigortası yaptıran üreticilerin poliçe kabul tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini de hatırlattı. Parıldar, “Ürün sigortası yaptıran üreticilerimizin ilk ve son poliçe kabul tarihlerinde son birkaç gün kaldı. Özellikle kivi üreticilerimizin 1 Şubat 2024 tarihine kadar poliçelerini düzenlemeleri gerekiyor. Aksi takdirde, poliçeleri geçersiz sayılacak ve sigorta kapsamı dışında kalacaklar. Bu durumda, üreticilerimiz hem devlet desteğinden hem de sigorta güvencesinden yararlanamayacaklar. Bu nedenle, üreticilerimizin poliçe kabul tarihlerini kaçırmamalarını ve TARSİM web sitesinden takip etmelerini tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

Parıldar, TARSİM’in ürün çeşitleri, poliçe ilk ve son kabul tarihleri, ürün birim fiyatları, destek oranları ve teminat kapsamları gibi bilgilerin TARSİM web sitesi üzerinden ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.