Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Şoförler Odası güncel cezalara dikkat çekti

Yalova Şoförler Odası yönetimi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yasal düzenleme hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve üyelerine seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2026 07:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2026 07:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Şoförler Odası güncel cezalara dikkat çekti

Oda yetkilileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe giren yeni yasal düzenlemeye dikkat çekti. Açıklamada ilk olarak, ‘’TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yasal düzenleme ile trafik cezalarında "tarihi" bir artışa gidilmiştir. Özellikle ticari araç kullanan üyelerimizin hem maddi hem de ehliyet iptali gibi mesleki risklerle karşılaşmaması için aşağıdaki yeni kurallara azami dikkat göstermesi rica olunur’’ ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, düzenlemede öne çıkan bazı ağır yaptırımlara değinen yetkililer, ‘’Saldırı Amaçlı Takip/Araçtan İnme: Trafikte tartışma amacıyla araçtan inmenin veya başka bir aracı taciz amaçlı takibin cezası 180.000 TL olarak belirlenmiş, ehliyete 60 gün el konulması kararlaştırılmıştır. Sahte Plaka Kullanımı: Şoförler odası dışından, internetten veya mühürsüz yerlerden temin edilen "app plaka" veya sahte plakaların cezası 140.000 TL’ye çıkarılmıştır. Ayrıca bu durum "Resmi Belgede Sahtecilik" suçundan adli işlem gerektirmektedir. Ehliyetsiz Araç Kullanma: Sürücü belgesiz araç kullanmanın cezası 40.000 TL, ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmanın cezası ise 200.000 TL olmuştur. Ambulansa Yol Vermeme: Geçiş üstünlüğü olan araçlara yol vermemenin cezası 46.000 TL’ye yükseltilmiş ve ehliyete 30 gün el konulması getirilmiştir. Hız İhlalleri: Hız sınırını aşma oranına göre cezalar kademeli olarak artmakta olup, ağır ihlallerde ehliyete 90 güne kadar el konulabilmektedir’’ diye belirtti.

Açıklamanın sonunda ise, ‘’Unutmayınız: Yeni düzenlemeye göre, ehliyetin geri alınması durumunda tüm trafik cezalarının ödenmiş olması şartı aranmaktadır. Tekrarlanan ihlallerde ise ehliyetin tamamen iptali söz konusudur’’ diye belirtildi ve ‘’Tüm üyelerimize kazasız, belasız ve hayırlı kazançlar dileriz’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.