Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Meyve Sebze Pazarında fiyatlar güldürüyor! İşte pazardaki fiyatlar

Ramazan ayının getirdiği durgunluk nedeniyle zarar etmek istemeyen pazarcı esnafı fiyatlarda yarı yarıya indirim yaptı. Yalova’da güncel sebze meyve fiyatları kaç TL oldu? Vatandaşların bu durumu nasıl değerlendirdi? İşte tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 14:34
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova Meyve Sebze Pazarında fiyatlar güldürüyor! İşte pazardaki fiyatlar

Yalova’da her hafta pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri kapalı pazaryerinde kurulan ve Yalovalıların meyve, sebze ihtiyacını karşılayan Yalova Semt Pazarında bu hafta meyve sebze fiyatlarında yarı yarıya düşüş yaşandı.

ESNAF MEMNUN HALK MEMNUN

Ramazan ayının getirdiği durgunluk semt pazarını da etkiledi. Oruç tutan vatandaşların daha çok iftardan sonra dışarıya çıkmayı tercih etmesi pazarda haraketliliği azalttı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı insanların dışarıya çıkmasını sağlasa da yaşanan hareketlilik pazarcı esnafı için yeterli olmuyor. Sürümden kazanan esnaflar yeterli satışlara ulaşamadığı için sebze meyve fiyatlarında yarı yarıya indirim yapma yoluna gitti. Şubat ayında gümrükten dönen meyve sebzelerin arz fazlası oluşturması nedeniyle yaşanan fiyat düşmesi bu hafta da Yalova pazarında etkisini sürdürdü. Ramazan ayının sakin günlerinde ellerindeki ürünleri çöpe atmak istemeyen pazarcı esnafı fiyatlarda artışa gitmedi.

Fiyatlar yarı yarıya düştü

Her hafta fiyat artışı ve düşüşü ile dalgalanmaların olduğu semt pazarında bu hafta bazı ürünlerde fiyatlar sabit kalırken bazı ürünlerin fiyatı yarı yarıya düştü. Geçtiğimiz hafta kilosu 40 TL’ye çıkan salatalık bu hafta 20 TL’yi gördü. 35 TL’den başlayan elma çeşitleri ise 15 TL’ye kadar inerek vatandaşları şaşırttı. En büyük indirim ise kivide yaşandı. 80 TL’nin altına düşmeyen kivi bu hafta 40 TL’den satışa sunuldu. 60 TL’ye satılan patlıcan da 40 TL’ye düşerek bayram öncesi alışverişe çıkan vatandaşları bir nebze memnun etti.

“Fiyatları düşürmesek ürünler elimizde patlayacak”

Fiyatlardaki düşüş hakkında değerlendirmede bulunan bir esnaf, “Pazarcılar sürümden kazanıyor. Ancak Ramazan ayına girdiğimizden beri Pazar çok sakin. İnsanlar alışverişe gelmiyor. Mahsulü çöpe atmaktansa zararına da olsa indirimli veriyoruz. Mesela salatalık 40 TL’den 20 TL’ye düştü. Normalde her hafta fiyatlar artar ama ürünler elimizde patlamasın diye biz indirim yapıyoruz. 20 TL’nin altında maydanoz, roka, dereotu, taze soğan gibi sebzeleri bulmazdınız normalde. Bu hafta hepsini 10 ile 15 TL arasında satıyoruz. Ne yapalım mecburuz.” dedi.

VATANDAŞ FİYATLARDAN MEMNUN

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise pazaryerindeki fiyatları market ve manavlardan daha uygun bulduklarını aktardı. Özellikle akşam saatlerinde meyve ve sebze fiyatlarının daha da düşmesi vatandaşları memnun etti. Ekonomik şartların her geçen gün daha da zorlaştığını kaydeden bir vatandaş, “Ben ev hanımıyım. Alışverişe çıkarken 2 defa düşünüyorum. Para kolay kazanılmıyor ama kolay harcanıyor. Geçen haftalarda biber, patlıcan, kabak alamıyordum. Bu hafta fiyatların bu kadar düşmesi beni çok şaşırttı. Haftalar sonra tane olarak değil kilo olarak sebze alıyorum. Keşke hep böyle gitse ama gitmeyecek tabi. Ramazan bitince fiyatlar daha da artacak diye korkuyorum.” şeklinde konuştu.

Bu hafta Yalova Semt Pazarındaki meyve fiyatları şu şekilde: Elma çeşitlerinin kilosu 15-35 TL, armut 50 TL, kivi 35 TL, nar 30 TL, muz 45 TL, mandalina 20 TL, ayva 50 TL çilek 80 TL, kestane 200 TL, portakal 15 TL, karpuz 60 TL.

Ürün Fiyat (TL)
Balkabağı 25
Sarımsak 200
Limon 15
Pırasa demet 25
Pazı demet 15
Kıvırcık tane 30
Göbek marul 30
Maydanoz demet 7,50
Taze soğan 10
Roka demet 15
Domates 30
Salatalık 20
Havuç 25
Ispanak 15
Taze fasulye 70
Mantar 100
Kabak 30
Patlıcan 40
Dolmalık biber 70
Kapya biber 70
Sivri biber 60
Karnabahar 50
Kereviz 30
Mor lahana 25
Soğan 15
Patates 15
Bezelye 50
Bakla 40

Serap Polat

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.