Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümmügülsüm Balcı, “Bayrağımız bu toplumun ortak değeridir”

Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik saldırıya tepki gösteren Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümmügülsüm Balcı, bayrağın bağımsızlığın simgesi olduğunu belirtti. Balcı, toplumsal huzur için ortak değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2026 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2026 12:13
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümmügülsüm Balcı, “Bayrağımız bu toplumun ortak değeridir”

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen provokatif eyleme yönelik tepkiler yurt genelinde artarak devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama da Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümmügülsüm Balcı’dan geldi. Balcı, yaptığı yazılı açıklamada bayrağın birleştirici gücüne dikkat çekti. Türk bayrağının ortak tarihin ve bağımsızlığın en güçlü nişanesi olduğunu belirten Balcı, "Bayrağımız; ortak tarihimizin, bağımsızlığımızın ve birlikte yaşama kültürümüzün en anlamlı simgesidir. Ay yıldızlı bayrağımız, bu ülkenin insanlarını bir arada tutan değerlerin başında gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Kadın Meclisi olarak toplumsal hassasiyetleri önemsediklerini dile getiren Balcı, bayrağa sahip çıkmanın toplumsal huzuru korumakla eşdeğer olduğunu vurguladı. Balcı açıklamasının devamında, "Kadın Meclisi olarak, bayrağımıza gösterilen her türlü duyarlılığı toplumun ortak sorumluluğu olarak görüyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak; karşılıklı saygıyı, toplumsal huzuru ve ortak değerlerimizi koruma bilincini güçlendirmektedir. Bizler, birer vatandaş olarak bayrağımızın taşıdığı anlamın farkında olduğumuzu ve bu ortak değere her zaman sahip çıkacağımızı ifade ediyoruz. Farklılıklarımızla bir arada yaşama irademizi, ortak sembollerimiz etrafında güçlendirmeye inanıyoruz." dedi. Açıklamanın son bölümünde sağduyu çağrısında bulunan Balcı, sözlerini, “Kadın Meclisi olarak temennimiz; toplumsal barışın, sağduyunun ve karşılıklı anlayışın hâkim olduğu bir dilin ve yaklaşımın yaygınlaşmasıdır. Bayrağımız, bizleri birleştiren değerlerin simgesi olarak her zaman saygıyla korunmalıdır." şeklinde tamamladı.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.