Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü uyardı: Deniz canlıları sokmasında belirtiler nelerdir?

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, yapmış olduğu bilgilendirme paylaşımlarına son olarak yaz aylarında büyük önem taşıyan bir konu ile devam etti. Yapılan açıklamada deniz canlıları sokmasındaki ortaya çıkan belirtiler ele alındı ve vatandaşlar ile paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 04:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 16:54
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova İl Sağlık Müdürlüğü uyardı: Deniz canlıları sokmasında belirtiler nelerdir?

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, gerek web sitesinde gerekse de sosyal medya hesaplarında sık sık bilgilendirme paylaşımlarında bulunuyor ve vatandaşları çeşitli sağlık konularında bilgilendirmek adına gayret gösteriyor. Şimdiye kadar çok sayıda konuda, pek çok vatandaşa farkındalık kazandıran kurum son olarak yaz aylarında havaların ısınması ile birlikte denize giren vatandaşların yaşayabileceği bir sorun üzerine bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan paylaşımda deniz canlıları bir insanı soktuğunda vücutta ne gibi belirtiler oluşur konularına yer verildi.

‘’Çok ciddi değildir. Lokal ve genel belirtiler görülür’’

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü yapmış olduğu paylaşımda ilk olarak belirtilerin çok ciddi olmadığını ve lokal ya da genel göründüğünü söyledi devamında ise, ‘’ Kızarma, şişme, iltihaplanma, sıkıntı hissi, huzursuzluk, havale, baş ağrısı görülür’’ diye belirtti.

Deniz canlıları sokmasında ilkyardım nasıl olmalıdır?

Deniz canlılarının sokması durumunda doğru ilk yardımın nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler veren Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, bu yöntemleri şu sözlerle ifade etti, ‘’ Yaralı bölge hareket ettirilmez, batan diken varsa ve görünüyorsa çıkartılır, etkilenen bölge ovulmamalı, sıcak uygulama yapılmalıdır.’’

Murat Can Aytemur

 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.