Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova, Film Festivaline hazırlanıyor

Yalova Valiliği bir duyuruda bulundu ve ‘’Harika bir festivali daha sizlerle buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz’’ diye belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 07:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 16:08
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova, Film Festivaline hazırlanıyor

Yalova Valiliği, düzenlenecek olan Yalova Film Festivali için hazırlıkların sürdüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada, "Harika bir festivali daha sizlerle buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz" ifadelerine yer verildi. Yalova Valiliği, festivalin şehre kültürel ve sanatsal anlamda büyük katkı sağlayacağını belirterek, etkinliğin yerel halkın yanı sıra sinema tutkunlarının da ilgisini çekeceğini vurguladı.

Film Festivali içerisinde; belgeselden kısa ve uzun metrajlı filme, panelden ödüllü yarışmalara kadar pek çok ilgi çekici etkinlikler yer alacak.

Yalova Valiliği ile Yalova Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşecek olan Yalova Belgesel Film Festivali’nin 9 Ekim’de başlayıp 12 Ekim'e kadar devam etmesi planlanıyor. Çevre, ekoloji ve sürdürülebilirlik olan konularda uluslararası belgesel filmlerin yarışacağı Belgesel Film Yarışması, en az 30 dakika olması beklenen belgesel filmler için Ulusal Uzun Metraj Belgesel Film Yarışması, en fazla 30 dakika olacak kısa filmlerin yarışacağı Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması ve son olarak Yalova Kültürel Miras ve Tanıtım Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması olmak üzere 3 ana kategoride filmler yarışacak. Bunun yanında düzenlenen festivalde çok sayıda belgesel film de gösterilecek. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan Yalova Belgesel Film Festivali için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Son başvuru 20 Ağustos 2024.

 

Ödüller

Ulusal Uzun Metraj Belgesel Film Yarışması: Birinci film 100 bin TL, ikinci film 75 bin TL, üçüncü film 50 bin TL.

Ulusal Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması: Birinci film 60 bin TL, ikinci film 40 bin TL, üçüncü film 30 bin TL.

Yalova kültürel miras ve tanıtım temalı ulusal belgesel film yarışması: Yalova’nın en iyi belgesel ödülü 50 bin TL, Korhan Yurtsever özel ödülü 40 bin TL.

Murat Can Aytemur

 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.