Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da uyuşturucu ile mücadelede farkındalık çalışmaları hız kesmedi

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirerek uyuşturucu mücadele konusunda halkta farkındalığın arttırılmasını sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 07:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 07:25
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da uyuşturucu ile mücadelede farkındalık çalışmaları hız kesmedi

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede toplumsal bilincin artırılmasına yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. 26 Haziran "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında, Yalova'da çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında uyuşturucu kullanımının olmadığı sağlıklı bir toplum hedefiyle 26 Haziran'ı "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul etmişti. Bu amaca yönelik olarak Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, "Uyuşturucu Madde Bağımlılığına Hayır" sloganı ile çeşitli etkinlikler düzenledi.
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, TUBİM Büro Amirliği koordinesinde, uyuşturucu ile mücadelenin önemine dikkat çekmek amacıyla fotoğraf ve sesli görüntülü video mesajları eşliğinde farkındalık etkinlikleri hazırladı. Yerel ve ulusal basın aracılığıyla bu çalışmaların geniş kitlelere ulaşması hedeflendi.


Farkındalık çalışmaları kapsamında, halkın yoğun olduğu açık alanlar ve toplu taşıma araçlarında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, vatandaşlara yönelik narko nokta faaliyetleri ile uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı hakkında bilgilendirme yaptı.
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu suçlarının önlenmesi ve çocukların sağlıklı bir geleceğe sahip olması amacıyla, toplumun huzur ve güvenliğini sağlama hedefine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. "Uyuşturucuya hayır" diyebilen bir toplum inşa etme amacıyla çalışmaların süreceği vurgulandı.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.