Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’daki Mobil fırın ‘ateşkes’e takıldı

Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği tarafından Gazze’ye götürülmek ve buradaki Müslümanlara sıcak ekmek yapmak için hazırlanan mobil fırın ateşkes sağlanamadığı için bölgeye götürülemiyor

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 00:46
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’daki Mobil fırın ‘ateşkes’e takıldı

 Gazze’de yüzbinlerce Müslüman açlıktan ölme tehlikesi ile burun buruna geldi. Bölgeye gıda yardımları ulaştırılamıyor. Bu anlamda Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanan mobil fırın da ateşkese takıldı. Zira ateşkes olmadan fırının bölgeye gönderilmesi mümkün olamıyor.

Günde 30 bin ekmek üreten fırının ateşkesi beklediğini dile getiren Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, “Bu TIR’ımızı deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ekmek dağıtabilmek için hazırlamıştık. Islahiye, Kırıkhan ve Nurdağı çevrelerinde 9 aya yakın ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Bu mobil fırın günlük 30 bin ekmek üretimi gerçekleştirebiliyor. Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin de İsrail’in saldırıları ve uyguladığı ambargo nedeni ile yiyecek bulamaması üzerine fırını hazırlayıp Gazze’ye götürmek için girişimlerde bulunduk. Ancak Türk ve Mısır Kızılay’ları ekmek dağıtımı esnasında bu TIR çevresinde yoğunluk olacağını ve bombardımandan dolayı da burasının direkt olarak hedef olacağını ifade ettiler. Dolayısıyla da ateşkes yapılmadan fırının oraya götürülmesi ve burada güvenle çalıştırılmasının mümkün olamayacağını bize bildirdiler. Biz de ateşkesin yapılmasını bekliyoruz. Ateşkes sağlanır sağlanmaz biz fırını Gazze’ye sevk edeceğiz” dedi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.