Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da girişimci kadınlar sertifika aldılar

Yalova Valiliği ve Gediz Üniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Yalova Kadın Dijital Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika töreni Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Burada konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya kadınların dijital alanlarda da ticarette yer almaları gerektiğini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 18:00
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova'da girişimci kadınlar sertifika aldılar

Yalova’da geçtiğimiz ay başlatılan Yalova Kadın Dijital Girişimcilik Eğitimi tamamlandı. Eğitimin sertifika töreni ise 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, proje ortağı Gediz Üniversitesi’nden Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ayşe Şişman, Yalova Ticaret Müdürü Alparslan Tunalı, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, kurum müdürleri ve çok sayıda kadın katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Gediz Üniversitesi Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ayşe Şişman, Yalova Valiliği ile birlikte hayata geçirdikleri bu projeyi Yalova’da tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Şişman’ın ardından söz alan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise kadınların dijital alanlarda işlerini geliştirmelerine verdiği öneme vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Bu anlamda Yalova Valiliği olarak Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde bir web sayfası oluşturacaklarına ve kadınlara buradan satış yapma imkanı sunacaklarına dikkat çeken Vali Kaya, “Bugün Dünya Kadınlar Günü. Dijital Girişimcilik Günü ile ilgili yaptığımız çalışmanın temellerini Pendik’te Gediz Üniversitesi ile birlikte atmıştık. Yalova’da da devam etti. Bugün baktığımızda bin kadına ulaştığımızı görüyorum. İnanıyorum ki bu eğitimi alan kadınlarımız bu eğitimlerle kalmayarak bunu gerçeğe dönüştürmek adına önemli adımlar atasınız. Bunun bir sonraki adımı da olacak ve kadın girişimcilere desteklerimiz sürecek. 11 kadın kooperatifimiz var.

Bu kooperatiflerin güçlendirilmesi ve sayılarının arttırılması için de çalışmamalarımız sürüyor. Bu anlamda Yalova Belediyemiz ve YTSO’nun ortak çalışması ile İDO’nun yan tarafından bir satış ofisi açtık. Orada kadın girişimcilerin ürünleri satılacak. Ama bu denli büyüyen bir çağda sadece yüzyüze satışlarla bir yere gelemeyeceğimizi de anlamamız lazım. Biz de Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından bir web sayfası oluşturacağız ve en azından girişimci kadınlarımız ürünlerini markalaştırıp kendi platformlarını oluşturana kadar buradan biz kadın girişimcilerimize destek olacağız. Bu çalışmayı Pendik’te de yapmıştık. Tüm kadınların satılabilecek ürünlerini bu internet sayfasında yapacağız.

Ben üretmek ve aile bütçesine katkıda bulunmak istiyorum diyen tüm kadınlarımıza destek olmak istiyoruz” dedi. 
Programda 3 bölümde gerçekleştirilen Yalova Kadın Dijital Girişimcilik Eğitim’ine katılan Gediz Üniversitesi Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ayşe Şişman ve ekibine Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından içerisinde Yalova’nın coğrafik işaretli ürünlerinin bulunduğu sepetler hediye edildi. 
Ardından 3 aşamada gerçekleştirilen eğitimi başarıyla tamamlayan 322 kadın girişimciye Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Ticaret İl Müdürü Alparslan Tunalı tarafından sertifikaları sunuldu. 

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.