Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 56 bin öğrenci karne sevincini yaşadı

Yalova’da 2025-2026 eğitim ve öğretim yılının bitimi nedeniyle Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu’nda tören düzenlendi. Protokol üyeleri ve öğrenciler son ders zilini birlikte çaldı. İl genelinde 56 bin 626 öğrenci ve 3 bin 761 öğretmen için 3 ay sürecek yaz tatili resmen başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2026 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2026 14:03
Kaynak: Mustafa Turan
Yalova’da 56 bin öğrenci karne sevincini yaşadı

Yalova'da da binlerce öğrencinin beklediği karne günü heyecanı okullara sığmadı. 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı kapanış programı, Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Törene Yalova Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Yalova İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Şeliman, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve veliler katıldı.

“HAYALLERİNİZİ DAİMA CANLI TUTUN”

Tören öncesi sınıfları gezen Yalova Vali Yardımcısı Ekrem Çalık ve protokol üyeleri öğrencilere karnelerini takdim etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Şeliman, eğitim yılı boyunca öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimlerini desteklemek için büyük bir gayret ortaya koyduklarını belirtti. Şeliman, öğrencilere ve öğretmenlere seslendiği konuşmasında, "Bir eğitim öğretim yılını daha başarıyla tamamlamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün aldığınız karneler bir yıl boyunca gösterdiğiniz emeğin bir yansımasıdır. Ancak şunu özellikle belirtmek isterim ki notlarınız ne olursa olsun sizler bizim için daima kıymetlisiniz. Her biriniz yarınlarımızın umudu, ülkemizin en değerli hazinesi ve geleceğe uzanan en güçlü köprüsüsünüz. Hayallerinizi daima canlı tutun. Merak etmekten, öğrenmekten ve çalışmaktan vazgeçmeyin. Geleceğimizi şekillendiren fedakâr öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim ailemize verimli bir yaz tatili diliyorum" dedi.

“ÖĞRETMENLERE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de yaptığı konuşmada “Çocuklarımızı tebrik ediyorum; çok çalıştılar, bugün karnelerini alarak hak ettikleri güzel bir tatile çıkacaklar. En başta da öğretmenlerimizi kutluyorum; bu nesilleri onlar yetiştiriyor, esas emektarlar onlar, onlara çok şey borçluyuz. Çocuklar, tatilde iyi dinlenin, spor yapın, oyun oynayın ve bol bol kitap okuyun. Anne ve babalarınızı üzmeden keyifli bir tatil geçirin" diye konuştu.

“TATİLDE BOL BOL KİTAP OKUYUN”

Yalova Vali Yardımcısı Ekrem Çalık ise, öğrencilere tatili kendilerini geliştirecek bir fırsat dönemi olarak görmelerini tavsiye etti.

Çalık, konuşmasında, "Sizlere tavsiyem; bu tatili bir fırsat bilerek bol bol kitap okumanızdır. Bunu sadece ders çalışmak gibi düşünmeyin; öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur. Belgesel izleyin, kültürel faaliyetlere vakit ayırın ve kendinizi her alanda geliştirmeye bakın. Unutmayın ki geleceğin valileri, kaymakamları, belediye başkanları, doktorları ve öğretmenleri sizler olacaksınız. Sizler, ülkemizin istikbali ve yarınlarısınız. Hepinize iyice dinlenebileceğiniz, bayram neşesi içerisinde geçecek huzurlu bir tatil diliyorum." ifadelerini kullandı. Konuşmaların tamamlanmasıyla birlikte okul öğrencilerinin uzun süredir hazırladığı halk oyunları gösterileri sahnelendi. Büyük alkış alan halk danslarının ardından okul bahçesinde dönemin son ders zili çalındı. 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılının resmen kapandığını gösteren son zili, Yalova Vali Yardımcısı Ekrem Çalık ve beraberindeki protokol mensupları birlikte çaldı. Son ders zili ile birlikte Yalova genelinde 56 bin 626 öğrenci ve 3 bin 761 öğretmen için 3 aylık dinlenme dönemi resmen başladı.

Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.